Operaatorid liialdavad Soomes mobiilset internetti reklaamides

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4 Foto: SCANPIX

Ajalehes Helsingin Sanomat  avaldatud uuringust selgus, et Soomes on mobiilne internet kõige kiirem ja kindlam Elisa võrgus, kuid kiirused on sageli väiksemad kui reklaamitakse.

Aalto ülikooli teadlaste mõõtmisest selgus, et mobiilne internet on sageli aeglasem, kui operaatorid reklaamivad, kirjutab Helsingin Sanomat. Andmeside kiirus sõltub kasutamise hetkest - tippaegadel on mobiilne internet aeglasem. Mõju avaldab see, kui koormatud võrk kasutamise hetkel on.

Uurimused näitavad, et Elisa ja Sonera võrkudes on mobiilne internet kiirem keskustest eemal ja hajaasustusega piirkondades.

Suurlinnades on kõige kiirem mobiilne internet DNA võrgus. «Mõõtmistulemuste järgi tundub nii, et  DNA võrk ei tööta hajaasustusega piirkondades üldsegi nii hästi kui linnades,» rääkis Aalto ülikooli professor Jukka Manner.

Professor Manner selgitas muudatusi DNA võrgus sellega, et päeval viibivad inimesed rohkem linnade keskustes, kus tugijaamu on piisavalt. Äärelinnades on neid aga vähem. «Kui inimesed naasevad keskustest eeslinnades asuvatesse kodusesse, DNAs andmesidekiirused vähenevad,» lisas ta.

Veel selgus, et Samsung Galaxy S4 ja S3 mudelid lubavad alla laadida pea 100 megabitti sekundis. Apple’i iPhone 5 tuli viiendaks, Nokia Lumia 920 neljandaks.

Soome andmesideameti kinnitusel on riigi suurimaks operaatoriks Elisa, mille turuosa on 40 protsenti. Järgnevad Sonera (34 protsenti) ja DNA (25 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles