Tallinna parimaks restoraniks tunnistati taas Tchaikovsky

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoran Tchaikovsky pälvis Eesti parimate söögikohtade järjestuses 2. koha ja on Tallinna parim restoran. Pildil peakokka Vladislav Djatšuk ning teenindusjuht Kaido Pallo.
Restoran Tchaikovsky pälvis Eesti parimate söögikohtade järjestuses 2. koha ja on Tallinna parim restoran. Pildil peakokka Vladislav Djatšuk ning teenindusjuht Kaido Pallo. Foto: Andres Haabu / Postimees

Eesti parimate restoranide valikus jõudis taas teisele kohale ning tunnistati Tallinna parimaks restoraniks vanalinna elegantses viietärnihotellis Telegraaf asuv restoran Tchaikovsky. Pealinna esikolmikusse mahtusid veel vanalinnas asuv Chedi ning Swissoteli restoran Horisont.

1878. aastast pärineva hoone Tallinna vanalinnas, kus omal ajal asus Eesti Telegraafi keskjaam sündis mõne aja eest ümber luksuslikuks viietärnihotelliks Telegraaf. Elegantsi ja luksusega hiilgab ka sealne restoran, mis kannab vene kuulsa helilooja järgi nime Tchaikovsky ning kus valitseb tippkoka Vladislav Djatšuki, maailma kokanduskunsti tippvõistluse Bocuse d'Or Europe 2009. aasta finalisti käe all sündinud meisterlik valik vene-prantsuse köögist.

Tchaikovsky on kolmandat aastat Eesti söögikohtade järjestuses teisel kohal. «Oma meeskonda tahaks kindlasti tänada, oleme teinud head ja stabiilset tööd,» rääkis peakokk Vladislav Djatšuk.«Meil on leitud oma nišš ja inimesed on meid omaks võtnud.»  «Otseselt paremusjärjestuses kõrgeima koha püüdlemisele me ei pühendu, vaid teeme igapäevaselt oma tööd. Kuna oleme ennekõike hotelli restoran, täidame sellele seatud ülesandeid, kuid peamine on mõistagi õhtune menüü,» täiendas teenindusjuht Kaido Pallo. «Köögis on keegi ööpäevaringselt kohal.»

Oma hoovi või kodutalu, kus ise head-paremat kasvatada, mis mõnedes pealinna restoranideskombeks saanud, Tchaikovskyl pole. «Proovime toorainet leida võimalikult healt tarnijalt, kuigi kvaliteetset toorainet on siin küllaltki raske leida,» tõdes peakokk.

Personali voolavust, mis söögikohtade juhtidele tavaliselt peavalu valmistab, Tchaikovsky’s pole – siin on inimesed pikemalt ametis. «Stabiilsust, mis toidukohtade puhul hästi oluline on, oleme suutnud ikkagi päris häasti saavutada,» leidis Pallo. «Head toitu kvaliteetsest toorainest ning hea teenindusega pakuvad paljud, kuid me oleme suutnud hoida seda stabiilselt kõrgel tasemel.»

Djatšuki sõnul käib restoranist päeva jooksul läbi palju rahvast ning rohkem kui pooled on kohalikud kliendid. Pallo sõnul on välja kujunenud ka stammkunded, kes Tchaikovskyle truuks jäänud. «Mõistagi on ka turistidest kliente,» lisas ta.

Tchaikovsky esmakülastusel soovitab peakokk valida kuuekäigulise degustatsioonimenüü, mis annab hea läbilõike restoranis pakutavast ning maksab ühele sööjale 72 eurot. Restoranikülastust planeerides tuleks aga arvestada, et ees seisab väike värskenduskuur ning seetõttu on restoran 13. jaanuarst kuni 17. jaanuarini 2014 suletud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles