Edelaraudtee korrigeerib põhisõiduplaani

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edelaraudtee rong.
Edelaraudtee rong. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Seoses talveajale üleminekust tingitud muudatustega rahvusvaheliste reisirongide sõidugraafikus korrigeerib Edelaraudtee alates 27. oktoobrist põhisõiduplaani.

«Tulenevalt rahvusvahelistest kokkulepetest on riikidevaheline reisirongiliiklus kõrgeima prioriteediga ja selles toimuvad muudatused tingivad ka vajaduse muuta mõne riigisisese rongi sõiduaega,» kommenteeris Edelaraudtee müügijuht Annemari Oherd.

Peamised muudatused puudutavad Tallinna-Rakvere-Narva suuna ronge ning reedeti ja pühapäeviti väljuva viimase Tallinna-Tartu kiirrongi sõiduaegu.

 Tallinna-Narva rong nr 0222 väljub alates 27. oktoobrist Balti jaamast iga päev kell 15.46 ja saabub Narva 18.57. Rakvere-Tallinna rong nr 0221 väljub iga päev 6.03 ja saabub Tallinna 7.45.

 Tallinna-Tartu kiirrong nr 0016 väljub alates 27. oktoobrist reedeti ja pühapäeviti Balti jaamast kell 20.36 ning saabub Tartusse 22.51.

 Lisaks muutuvad kõikide rongide Kitseküla peatuse ajad.

Sõiduplaanimuudatusega tekib võimalus reedeti rongiga Peterburist Tartusse sõita, istudes ümber Tapa jaamas.

Seoses üleminekuga talveajale korrigeeritakse oktoobrikuu viimasel pühapäevalka rahvusvaheliste reisirongide sõiduplaani. «Tegu on kord poolaastas tehtava sesoonse graafikumuudatusega, mis tuleneb asjaolust, et Venemaa föderatsioonis ei ole kasutusel suveaega,» kommenteeris Go Raili arendusdirektor Jolan Ševtsov muudatust.

Eraldi soovitab Ševtsov tähelepanu pöörata Moskva rongi ja nädala teises pooles sõitva Peterburi rongi väljumisaegadele Balti jaamast. Need on senisega võrreldes umbes tunni jagu varasemad.

Tallinna-Moskva liinil sõitev rong väljub Tallinnast 17.00 ja saabub Moskvasse 09.20. Moskvast väljub rong 18.05 ja saabub Tallinna 07.23.

Iga päev Tallinna-Peterburi liinil sõitev rong nr 810 väljub Tallinnast 07.50 ja saabub Peterburi 16.12. Peterburist väljub rong 17.33 ja saabub Tallinna 22.12.

Neljapäeval, reedel ja pühapäeval Tallinna-Peterburi liinil sõitev teine rong nr 812 väljub Tallinnast 14.26 ning saabub Peterburi 23.03. Reedel, laupäeval ja esmaspäeval Peterburist Tallinna sõitev rong nr 811 väljub 6.55 ning jõuab Tallinna 11.43.

Tallinna-Peterburi liinil sõitvad rongid peatuvad Tapal, Rakveres, Jõhvis, Narvas, Ivangorodis ja Kingissepas, Moskva rong ka Bologojes ja Tveris. Väljumisi vahejaamadest saab vaadata Go Raili kodulehel olevatest sõiduplaanidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles