Töövahendaja: meie kaudu käib Soome tööl mõnikümmend perearsti

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki Star
Tallinki Star Foto: Mihkel Maripuu

Tervishoiutöötajaid Eestist Soome vahendava personalifirma Attendo esindaja Kaili Hjorth ütles, et talle tuleb üllatusena, et Eestis ei ole perearstil lubatud töötada samaaegselt Eestis ja Soomes.

Kaili Hjorth märkis, et nende töövahendusfirma kaudu käib Soome tööle mõnikümmend perearsti, mõned on Soomes tööl täiskohaga, teised osakoormusega, kirjutab portaal Meditsiiniuudised.

«Millised koormusega nad Eestis tööl on, kas neil on siin nimistud, seda ma öelda ei oska,» lisas Hjorth ja avaldas lootust, et mingit piirangut reaalselt rakendama ei hakata.

Terviseameti peremeditsiini osakonna juhataja Pille Saar ütles eile Õhtulehes, et perearsti töötamine samal ajal Eestis ja Soomes ei ole lubatud. Ka siis mitte, kui perearst on taganud arstiabi osutamise oma nimistus. Terviseameti teada on vaid üks perearst loobunud oma nimistust, valmisolekut on selleks 2004. –2012. aastani avaldanud 140 arsti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles