Kadarbiku tõstab hindu

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadarbiku smuutid meeldivad paljudele.
Kadarbiku smuutid meeldivad paljudele. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tuntud kohalik köögiviljakasvataja ja mahlatootja Kadarbiku tõstab lähiajal oma smuutide hinda ja on lootust, et vahepeal tarneraskuste tõttu tühjaks jäänud lettidele jõuab kogu nende sortiment.

«Mis põhjusel on Kadarbiku mahlade ja smuutide riiulid tühjaks jäänud?» uuris Tarbija24 lugeja Katrin. Naise sõnul pole juba kolm nädalat üheski poes saadaval ananassi-vaarika ja vaarika-mustika smuutisid.

Kadarbiku talu tegevjuht Veiko Pak tunnistas, et neil on olnud probleeme toorainega. «Kõik maailma asjad ei ole Eestis olemas ja kui uus hooaeg peale tuli, siis jäime marjadiilidega hätta,» rääkis Pak. Tegevjuhi sõnul polnud tegu mitte tooraine nappusega, vaid läbirääkimised käisid tooraine hinnatõusu üle.

Kuna toorainet tuleb osta kallimalt kui seni, siis seetõttu kallinevad lähiajal ka Kadarbiku smuutid umbes kümme protsenti. «Eks see elu läheb meil kogu aeg kallimaks,» tõdes mees. Hinnatõus puudutab ainult smuutisid, sest köögiviljamahlade toorme hinda kontrollib firma kasvatajana ise. «Peeti, porgandit ja kapsast kasvatame ise ja õunu on ka vähemalt sügisperioodil ümberringi saada, kuigi  kevadel on ka nendega probleeme,» rääkis Pak, miks köögiviljamahlad ei kalline.

Ta  kinnitas, et järgmiseks nädalaks peaksid olema tarneprobleemid lahendatud ning tavapärane valik smuutisid poodides taas müügil.

Pak ei osanud öelda, millal firma viimati hinda tõstis, kuna see olevat olnud nii ammu. Smuutisid on ettevõte teinud alates 2005. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles