Lugeja küsib: miks juuksed ei kasva ühtlaselt?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii uhke pats võib mõne naise jaoks jääda unistuseks.
Nii uhke pats võib mõne naise jaoks jääda unistuseks. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

«Mul on õhukesed juuksed, veidi laines. Tahaksin pikemaid juukseid, kuid siis pean jälle lühikeseks lõikama, kuna osa juustest ei kasva nii pikaks kui teised. Kui juuksed on pikemad, siis jääb selline mulje, et osa juustest nimelt maha lõigatud ja teised on pikemad, nagu venitatud pikemaks. Teismelisena olid ilusad paksud juuksed, kasvasid hästi ja kiiresti. Millest see võib nii olla? Hooldan juukseid, ei föönita ja ei kammi juukseid, kui need on märjad,» kirjutab lugeja.

Vastab juuksur  Katrin Kruusma.

Kõige õrnemad juuksed on inimesel meelekohtadel ja kõige tugevamad kuklas. Sellepärast ka tundub, et osa juustest on lühemad, kuna nad on peenema tekstuuriga ja kuluvad kiiremini. Kasvu suhtes aga olen üsna kindel, et kasvavad täielikult ühe palju kõikjal.

Ühest juuksejuurest kasvab välja 4-6 juuksekarva ja nad kõik on eri vanustega ehk siis ühepäevane, ühenädalane, ühekuune jne. See tähendab seda, et teil on kõikides kasvufaasides juukseid (päris ühepikkuseks ei ole võimalik kunagi juukseid saada). Kui juuksed on saavutanud oma täispikkuse, tuleb puhkeperiood ja siis väljalangemine ja jälle kõik otsast peale kogu ring.
Kõikidel juustel on oma pikkus, millest nad üle ei taha kasvada ja tihti sinna ei saa me ka midagi parata. Kellel kasvavad ülipikaks, kellel õlgadeni.

Kontrollige palun oma kilpnäärme talitust (perearst või endogrinoloog) ja kaltsiumi organismis. Kontrollige kindlasti oma toitumist ja loobuge stressist.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles