Vaata, milliste firmade lasteriideid lugejad soovitavad

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste õueriided peavad olema nii vihma- kui tuulekindlad.
Laste õueriided peavad olema nii vihma- kui tuulekindlad. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tarbija24 lugejad tõid välja mitu firmat, kelle laste õueriided sobivad hästi Eesti kliimasse ning peavad vastu rohkem kui ühe kandja.

«Mina olen ostnud kõik Huppa õueriided (kombed, kindad ja mütsid/kevad, sügis, talv) ja olen väga rahul kvaliteediga. Nad on  soojad, mugavad, tugeva välisriidega ja olen alati leidnud sobivad värvid,» kiitis üks ema. Saapad on selles peres olnud Kuomad, sest need väga kerged, soojad ja lapsel lihtne jalga panna.

«Olen enda 4,5- ja 2,5-aastastele ostnud kõik hooajad Lenne kombekaid ning vastupidavus veele ja tuulele on alati olnud hea,» kiideti teist Eesti lasteriiete tootjat. Vanema sõnul kestavad need riided  väga hästi, materjal on neil tugev, kannatab põlvili õues roomamist, mängimist. Kõik Lenne riided on selles peres antud edasi oma sugulaste lastele teisele  või ka kolmandale ringile.

Teise ema sõnul tüdrukute jaoks on Lenne mudelid ilusad, aga poiste riideid nimetas ta  lausa kohutavateks. «Olen kasutanud palju Huppa tooteid ja olen rahule jäänud, kuigi sisemine riie võiks olla ikka midagi muud kui nailonvooder, midagi soojemat,» kirjutas ta. Tema hinnangul on  Lindexi õueriided roomamiseks parimad, ka selle poeketi hinnad on normaalsed, eriti soodustuste ajal.

«Mina olen pettunud Huppa uues kangas. 2012/2013. aasta mudelid on tehtud uue kangaga ja jope/kombeka krõpsud on nii tugevad, et kaunis jope hakkas  kahe päevaga krõpsu koha juurest narmendama,» kirjutas üks ema. Ta lisab, et alguses süüdistas ta last, et too nühib end vastu seina. Ka ei jää ta rahule sellega, et juba esimesel päeval tuli luku otsik ära.

«Minu lapsed on juba mitu hooaega Jonathani riietes - soojad, veekindlad, ilusad, läbimõeldud detailid,» kiitis üks ema. Selle firma kindaid on ta porist pesnud kraani all voolava veega ja kinnas jääb ikkagi seest kuivaks. «Saabastest Kuoma kuni koolieani, sealt edasi kindlat eelistust ei ole,» jagab ta oma pere kogemusi. Suurema lapse jalas on aga Kuoma saabas tema hinnangul liiga kobakas.

Teine ema kiitis firmasid Polarn O. Pyret ja Didriksons, mis teevad tema sõnul hästi läbimõeldud ja kergesti hooldatavaid riideid lastele. «Tänu Po.P firmale sain teadmised kihilisest riietumisest ja lausa kahju on vaadata lasteaias õues neid Lenne ja Huppa jmt kombekatega paksult sisse pakitud pampe, kes end vaevalt liigutada jõuavad,» kirjutas ta. Ema arvates on Lenne riided rasked ja talvel muutuvad nende kangad krõbisevaks ja rabedaks. «Polarn O. Pyret aga on mõnusalt kerge ja õhuke, lihtsalt nipp on mitu kihti riideid ja lapsel on soojem ja mugavam ka liikuda, kui sellel, kellel seljas paks karukampsun ja vatiinkombe,» ei olnud ta kiidusõnadega kitsi.

Üks lugeja aga  omakorda kiitis jällegi just Lenne riideid, mida võib kanda mitu last ning mis sellegipoolest säilitab hea väljanägemise ja värvid. «Kuigi hind tundub krõbe, siis see investeering kestab ja hoiab kõik lapsed soojas. Järelturg on ka huvitatud Lenne kaubast ja lihtne on edasi müüa,» kiidab ta.

«Kolmas laps kannab praegu esimesele (teismeliseikka jõudnud) Reima Tec'i ja oma värvidelt pole need 10 aasta tagused enam ehk enam nii moodsad, aga funktsionaalsuse mõttes ajavad oma asja kenasti ära,» kirjutas üks lugeja. Ta soovitas, et  Reimat ostes tuleb valida kallim Reima Tec variant. «Reima odavam ots, mida hullude päevade sarnastel allahindlustel pakutakse, ei ole kvaliteetne,» jagas ta kogemusi.

«Meil on siiani peamiselt olnud LassieTec ja ReimaTec, sest  Lenne riided on liiga paksud ja eriti väiksel põnnil takistab liikumist. Huppa aga kulub suhteliselt kiiresti,» kirjutas üks lugejatest.

Ühes peres on Lindex´i Fix õueriiete sari vastu pidanud kolm last ja kirjutaja sõnul  jääb ilmselt ka neljandale. «Sooduskampaaniaga ostes on see võrreldes Lenne ja Huppaga lausa odav,» tunnistas arvaja.

«Meie perele meeldivad Meistrisalongi riided. Esiteks on hind soodne, teiseks saab oma sõna sekka öelda toote kujundamisel (värvid, helkurid jm) ja kolmandaks, kuid sama tähtis - eestimaine väiketegija, seda peab toetama,» rõhutas kirjutaja.

Teise ema sõnul on tema lastel siiani olnud kevadsügisriided Huppa firmast ning nendega on rahule jäädud. «Need on vastupidavad, lihtsalt puhastatavad, kolmeaastane saab kombe ise selga ja luku ilusti kinni, kapuuts püsib peas jne,» kiitis ta kodumaist tegijat. Talveriietena on proovitud Lenne toodangut,  aga need kirjutaja hinnangul kuidagi liiga puhvis ja lapsel on sellega raskem liikuda.

«Eelmisel aastal oli Icepeak'i oma kasutusel - kuna kombe ise natuke õhem, siis kasutasin kihilisemat riietust (alla -10 C panin villakombe alla lapsele). Samas on lapsel selles oluliselt mugavam liikuda,» kirjutas ema. Sügisriietest proovis ta ka Eesti väiketegija Popi kombinesooni. «See on välimuselt küll oluliselt igavam ja kui detaile vaatama hakata, saab aru ka, miks odavam kui teised, aga samas mingit probleemi pole olnud - vesi läbi ei tule, laps ütleb, et talle meeldib jms,» tõdes ta.

Üks lugeja tunnistab, et kindlat eelistust tal lasteriiete osas ei ole. «Mütssallid Lassielt, üks Huppa oli katsel, kuid ei püsinud nii hästi peas ja kaelaosa oli lühike. Kevadsügisene kaelussall on parim Kivatil, kombekad on olnud kõigil Lenne omad,» jagas ta oma kogemusi. Kaheosalised komplektid on nende peres olnud Lassie firmalt ning eelmine aasta ostis ta  Prismast Giraffe. «Väga hea soe ning tugev materjal,» kiitis ta. Kinnastest eelistab ta Lassiet Lennele, sest viimane kulub väga kiiresti. Saabastest on enimmeeldinud Geoxi toodang.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles