Elisa: andmeside hinnatõus on üks võimalik stsenaarium paljudest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elisa juhatuse esimees Sami Seppänen.
Elisa juhatuse esimees Sami Seppänen. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Elisa juhatuse esimees Sami Seppänen ütles kommenteerides Tele2 juhi Mindaugas Ubartase arvamust andmeside hindade peatsest tõusust, et see on vaid üks võimalik stsenaarium paljudest.

Seppäneni arvates on küsimus pigem andmeside mahtude piiramises. «Elisa senine praktika näitab, et interneti mahtusid ning erinevate teenuste osakaalu mahtude mõõtmisel on raske tajuda ning see põhjustab kasutajate hulgas mõnikord segadusi, mistõttu oleksime ka väga ettevaatlikud ideedega hakata maksustama lisamahtusid,» selgitas Seppänen.

Tema hinnangul peaks hinnastamine toimuma ka tulevikus eeldatavalt ikkagi rakenduste või teenuste põhiselt. Paljuski on tema sõnul küsimus selles, millise tee valivad sisuteenuse pakkujad, kas nad kohandavad ümber teenuste mahuvajadusi.

«Üks oluline põhjus, miks sellele teemale üldse mõeldakse, on erinevate sisuteenuste poolt tulenev erinev koormus võrkudele. Võib oletada, et tulevikus kallinevad kõige enam võrku koormavad teenused või siis saab neile ligi ainult kallimate ning suuremat mahtu sisaldavate pakettidega,» kirjeldas Seppänen.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles