Prismadesse tulevad ekspresskassad

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prisma
Prisma Foto: Ander Ilp

Lähinädalatel tulevad Kristiine ja Rocca al Mare Prismadesse ekspresskassad, Kristiine Prismas neid juba ehitatakse.

Prisma Peremarketi kommunikatsioonidirektori Kadri Lainase sõnul erineb nende ekspresskassade lahendus Selveri omast (SelveEkspress - toim.) eelkõige oma lihtsuse poolest. «Mingeid eellepinguid pole vaja sõlmida ja eraldi turvakontrolle ekspresskassade juures ei ole vaja läbida. Samuti ei pea otsustama poodi sisenemisel kumba kassat eelistada, vaid valiku võib teha alles kassaderivi juurde jõudes,» selgitas Lainas, lisades, et Konsumi lahendusega on Prisma ekspresskassad sarnasemad. Analoogsed kassad on kasutusel näiteks Soomes Ikeas.

Klient skännib tooted ise kassast läbi, maksta saab kaardiga. Ekspresskassad loevad ka taaratšekke ja Kontot. Viie ekspresskassa peale on üks teenindaja, kes abistab kliente hätta jäämisel ning kontrollib dokumente alkoholi- ja tubakatoodete ostmisel.

«Arvestades, et Eestis jääb tööealist elanikkonda järjest vähemaks, on igasugused automatiseerimised, sealhulgas ka ekspresskassad, meil juba mõnda aega meeles mõlkunud,» ütles Lainas. «Kuid kindlasti ei ole ekspresskassad ainus lahendus, mis aitab ühes jaeketis Eesti tööjõupuudust kompenseerida. Püüame lahendusi leida mitmelt poolt, nagu ka näiteks automaatsed kauba tellimused ja muu selline.»

Kui Kristiine ja Rocca al Mare Prismades on uued kassad ära proovitud, siis on plaan ekspresskassasid laiendada ka teistesse Prisma kauplustesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles