Fakte kogumispensionist

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakad loodavad pensionieas vähesega hakkama saada.
Eakad loodavad pensionieas vähesega hakkama saada. Foto: Caro/ScanPix

Teise samba väljamakseid alustati 2009. aastal. Tänavu septembri lõpu seisuga oli teise samba pensionile õigus 20 511 inimesel. Neist on väljamaksete saamiseks avalduse esitanud 15 091 inimest.

Väljamakse saajatest:

•    51 protsenti (7736 inimest) on saanud fondipensioni makseid (regulaarsed väljamaksed pensionifondist, kui raha kogutud alla 50-kordse rahvapensioni määra, kuid rohkem kui 10-kordne rahvapensioni määr).

•  38 protsenti (5670 inimest) on saanud ühekordse väljamakse pensionifondist (raha kogutud 10-kordse rahvapensioni määra ulatuses).

•    11 protsenti (1685 inimest) saavad elukindlustusseltsidest pensionilepingute makseid (pensioni­leping on väljamaksete lahenduseks, kui raha on kogutud 50-kordse rahvapensioni määra ulatuses või rohkem).

•    2012. a. lõpu seisu aluseks võttes võib öelda, et 90 protsenti pensionilepingutest on garantiiperioodiga. Keskmine garantiiperioodi pikkus on 14 aastat.

Allikas: rahandusministeerium

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles