Kõige enam varastatakse poodidest kosmeetikat ja alkoholi

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palju varastatakse poodidest kosmeetikat.
Palju varastatakse poodidest kosmeetikat. Foto: Toomas Huik

Ehkki naiste osakaal poevargustes on väiksem kui meestel, varastavad naised korraga keskmiselt suurema summa eest kui mehed, kinnitab turvafirma TopSec Turvateenused. Menukamateks kaubaartikliteks on kosmeetikumid ja alkohol.

G4S Põhja piirkonna teenistusjuhi Kaido Kalametsa sõnul andsid nemad tänavu üheksa kuuga politseile üle 1297 poevarguselt tabatud inimest, kes varastasid kaupa ligi 34 000 euro eest, kirjutab Õhtuleht.

USS Security Eesti ASi juhatuse esimees Sven Nuutmann, kelle sõnul on kauplusevargused igapäevane nähtus, ütles, et vargad võib liigitada kolme gruppi: elu hammasrataste vahele jäänud inimesed, inimesed, kes teevad tellimustöid ehk professionaalid, ja narkomaanid.

Turvafirmad ja kauplusteketid kinnitavad, et peamiselt on varastatavad tooted väikesemõõdulised ja hinnalised – enam varastatud kaup on kallis ja kange alkohol, kosmeetikumid ja ilutooted. Lapsed varastavad peamiselt mänguasju, alkoholi, tubakat, kosmeetikat ja kalleid kaubamärgi rõivaid, arvutimänge ja maiustusi.

«Arvudest rääkides saab välja tuua, et varavastaste kuritegude, sealhulgas varguste hulk on mitme aasta vältel languses olnud,» ütleb Põhja prefektuuri kriminaalbüroo varavastaste kuritegude talituse juht Toomas Jervson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles