Lugeja küsib: miks satub Kalevi kommipakkidesse tühje pabereid?

Tarbija24
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevi kompvekid.
Kalevi kompvekid. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

«Leidsin ühest Kalevi Tõmmu kommipakist kaks avamata tühja kommipaberit. Üks oli täiesti tühi, teisel aga väike tükike sees. Ei oska öelda, kas pakis oli sellevõrra kaaluliselt vähem komme või mitte. Mis võib selle põhjuseks olla ja kas pakis võis kaalult vähem komme olla?» uuris Tarbija24 lugeja.

Vastab AS-i Kalevi tootekvaliteedijuht Evelin Kalda.

Kommide pakendamine Kalevi kommivabrikus toimub automaatselt. Pakkemasinad on väga kiired, pakendades üle 700 kommi minutis. Seetõttu võib pakendatud kommide sekka aeg-ajalt sattuda ka tühje kommipabereid hoolimata sellest, et pakendamisseadmetel on olemas spetsiaalne mehhanism tühjade kommipaberite eemaldamiseks. Mingil põhjusel oli kirjeldatud juhtumi puhul sattunud ühte kommipaberisse tõenäoliselt seadmete vahele jäänud kompveki tükk.

Mis puudutab aga kommipaki kaalu (nt Tõmmu kompvekil 175g), siis selle puhul on tegemist netokaaluga (kommid ilma paberita). Seega ei mõjuta tühi kommipaber kommipakis olevate kommide hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles