Kolm soovitust kosmeetika ja ravimite postiga saatmiseks

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigus nõuab ravi.
Haigus nõuab ravi. Foto: SCANPIX

Erinevate kosmeetikatoodete e-poodidest pakiautomaati tellimine on viimaste aastatega hüppeliselt kasvanud. Õige pea alustab tegutsemist ka esimene internetiapteek. Juba praegu võib posti teel saata toidulisandeid ja teisi analoogseid tooteid, mis ravimi nimetuse alla ei mahu,  teatas Smartpost. Ka võivad inimesed üksteisele  ravimeid postiga saata.

Nii ravimite kui ka kosmeetika tellimisel tuleb aga silmas pidada kolme olulist punkti.

1.      Ravimite internetist tellimisel tuleb veenduda, kas see on konkreetsel juhul ametlikult lubatud. Ka teistes riikides müüdavad preparaadid, mida nimetatakse toidulisanditeks, võivad Eesti õigussüsteemis kasutusel olla hoopis kui ravimid. Näiteks erinevad vitamiinid ja taimsed tooted, aga ka osa looduskosmeetikast. Selleks tuleks lasta määratleda preparaadi kuuluvust ravimite või toidulisandite hulka Ravimiameti spetsialisti poolt.

2.      Peab arvestama, et ravimite ja kosmeetika kaitsmiseks võimalike vigastuste eest tuleb need  korralikult pakendada. Eriti oluline on see klaasist toodete ja vedelike saatmisel, et vältida purunemist ning vedelike lekkimist transpordi käigus.

3.      Tuleb arvestada ka sellega, et ravimite ning kosmeetika omadused võivad suure ümbritseva temperatuurikõikumise korral muutuda. Selleks, et kaup soovitud kujul kohale jõuaks, tuleb olenemata aastaajast valida teenuspakkujad, kes välistavad temperatuurikõikumised nii kauba pakiautomaatides hoiustamisel kui ka transportimisel ühest kohast teise. Siin tasub silmas pidada, et kasutatavad pakiautomaadid asuksid sisetingimustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles