Elektrita on kodusid veel Tartu-, Viljandi- ja Raplamaal (2)

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Elektrilevi on voolu tagasi toonud 110 750 majapidamisele, kõige rohkem on elektrita kodusid Tartu-, Viljandi- ja Raplamaal.

Täna hommikul kella 6 seisuga olid Elektrilevi brigaadid voolu taastanud 110 750 majapidamisele. Hinnanguliselt on ettevõtte tööpiirkonnas tormi tõttu vooluta veel ligikaudu 26 000 klienti.

«Kui Hiiumaal, pealinnas ja Tartus tormi mõjud praktiliselt puudusid, siis tänaseks oleme kõik teadaolevad katkestused likvideerinud ka Jõgevamaal, Lääne- ja Ida-Virumaal ning Põlvamaal. Üksikud majad on vooluta veel ka Harju ja Järva maakondades,» ütles Elektrilevi juhtimiskeskuse juhataja Taivo Tõnne.

«Täna õhtuks loodame suurte liinide ehk keskpingeriketega korda saada, hetkel teatud küsimärgiga on veel Viljandi maakond, kus olukord on keerulisem,» selgitas Tõnne. Tema sõnul liiguvad brigaadid sealt, kus rikked lõpetatud,  teistesse maakondadesse appi. 

Tõnne lisas, et pidevalt muutuv number on ka tormist mõjutatud majapidamiste koguarv, kuna alles siis, kui keskpingeosa korras, hakkab igas maakonnas täpsustuma tegelik madalpingerikete maht.  «Klientide teateid neilt liinidelt, kus keskpinge oleme korda teinud, aga majad ikka vooluta, tuleb üha juurde. Siis saame jälile, et sama majapidamist mõjutab lisaks keskpingele ka madalpingerike ja kohandame oma prognoose,» selgitas ta.

Kliendid saavad rikkest teada anda Elektrilevi rikketelefonil 1343. Esmalt loeb häälsõnum ette helistaja piirkonnas teadaolevad rikked ja nende kõrvaldamise prognoosaja ning kui klient infot oma rikke kohta ei kuule, saab ta jääda ootele ja ühendatakse klienditeenindajaga.

Elektrilevi tuletab meelde, et katkenud elektriliine ei tohi mingil juhul puudutada ega neile läheneda, kuna juhtmete alune maapind võib olla pinge all ning anda eluohtliku elektrilöögi. Kui inimesed märkavad ohtlikke olukordi või neil on infot puu asukoha kohta liinil, palub ettevõte helistada rikketelefonil 1343.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles