Veidramad ametid, millest sa kuulnudki pole

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kausis on koeratoit. Pilt on illustratiivne.
Kausis on koeratoit. Pilt on illustratiivne. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Portaal news.com.au toob lugejateni veidramad ametid, millest paljud kuulnudki ei ole. Neist mõned on vahvad, mõned aga ohtlikud või koguni tülgastavad.

Koeratoidu degustaator

Jah, selline amet on olemas ja see on vastik. Ent koeratoitu tootva ettevõtte Huds and Toke omanik  Mark Gooley sõnas, et «kui sina ei taha seda toitu suhu panna, siis ära isegi mõtle, et su koer seda sööb». Gooley ise proovib igasugust koeratoitu, selgitades, et koer ju ei tule ütlema, et tema toit maitseb kohutavalt ning seetõttu peabki Gooley selle ise järgi proovima. «Ma ei tea, kuidas seda selgitada. Inimesed vaatavad mind tühja pilguga, nad ei mõista. Ent ma ei teeks midagi muud. Keegi ju peab seda tööd tegema,» rääkis mees. 

Näonaha testija

Oled kunagi mõelnud, kuidas kosmeetikatootjad kindlustavad, et nende tooted ikka tagaksid sileda ja pehme naha? Selleks on palgatud isik, kes katsub terve päeva vältel ilutoodete testijate näonahka pärast toote pealekandmist, et teada saada, kas ja kui hästi toode mõjub.

Närimiskummi ekspert

Ettevõttes Cadbury Schweppes töötav Jesse Kiefer ütles: «Üks närimiskummi padjake kaalub kõigest ligi seitse grammi, kuid selle valmistamiseks nähakse palju vaeva. Üks näts peab olema magus, teine jällegi hapukas. Meie meeskond mõtleb välja, kuidas erinevaid maitseid omavahel kombineerida. Seetõttu puhun ma mulle, mõnel päeval ei puhu ma ühtegi mulli, kuid on päevi, kus teen seda väga sageli. Oleneb, millises etapis me parajasti oleme.»

Kiefer peab tagama närimiskummile õige maitse, mis ei ole mõne kombinatsiooni puhul sugugi lihtne töö, näiteks on maitsete sobitamine keeruline maasika- ja laimimaitselise nätsu puhul. Kiefer töötas varem keemiainsenerina ning tegeles peamiselt puhastusainete ja seepidega. «Näts... sellel on lihtsalt nii palju maitseid! Leian, et see töö on väga ergutav.»

Täitesulepea doktor

Kas pole mitte halb, kui täitesulepea katki läheb ja töötamast lakkab? Õnneks on olemas mees, kelle põhitööks ongi nende parandamine ja seda teeb ta omanimelises firmas. 59-aastane Richard Binder on sellega tegelenud aastast 2002, kui lõpetas töö tarkvara insenerina. Binder saab katkisi sulepeasid üle maailma, nii Argentiinast, Jaapanist kui ka näiteks Lõuna-Aafrikast. Tal on sageli oma järjekorda ootamas 600 katkist sulepead. «Minu sissetulek on nüüd küll väiksem, kui oli omal ajal tarkvara insenerina, kuid see-eest olen ma õnnelikum,» ütles Binder. «Olen saanud käsitsi kirjutatud kirju kaugelt-kaugelt ja mind teeb õnnelikuks, kui inimesed on rõõmsad, et nad oma sulepead jällekord kasutada saavad»

Tibude lahutaja

Kui tibud munast kooruvad, on nad kõik üheskoos puntras, et püsida soojas. Kahjuks peab nad aga lahutama ja soo järgi eraldama. See on kurb meessoost tibudele, kes praagitakse välja, kuna nemad ju ei mune.

Veeliumägede testija

Esmaspäeva hommikud on kindlasti ahvatlevamad, kui saad need veeta mööda veeliumägesid alla lastes. Veelgi lõbusam, et veeliumäed asuvad sageli suurtes lõbustusparkides.

Mängukaru tehnik

Lapsed on seoses oma mänguasjadega väga emotsionaalsed. Mäletad, kui sinu mängunuku käeke küljest murdus ja su lemmik eluohtlike vigastuste käes kannatas? See oli kindlasti südantmurdev. Ent praegu on selleks spetsiaalne tehnik, kes tuleb ja päästab. «The Build-A-Bear Workshops» ettevõttel on oma mängukaru tehnik, kes on palgatud parandama neid armastatud mängukarusid, et nad oleksid taas terved ja armastusväärsed.

Ekraanide puhastaja

Lennupiloot Michael Quaranto saab iga kuu kokku oma parima sõbra Andrew Browniga, et võtta 14 päeva vabaks, reisida mööda maad ning puhastada kinoekraane. «Kinoekraanidelt leiame sageli kummikomme või karastusjoogijääke. Samuti on vahel ekraanidele sülitatud. Suurim probleem on aga see, kui tolmuseks ekraanid lähevad. Sageli peame tolmuimejat õhtu jooksul kaks-kolm korda tühjendama. Oleme ka ise tööpäeva lõpuks üleni tolmuga koos.»

Maomürgi koguja

Maomürk on võimas kraam, see võib ravivahendina kõiksugu haigusi leevendada. Ent mõni julge hing peab selle mürgi kõigepealt kätte saama. «Ainuke vahe minu ja ükskõik millise teise ettevõtte vahel maailmas on see, et kuigi me kõik toodame midagi, siis siinne toodang võib tappa,» sõnas Ken Darnell, kes sellega igapäevaselt tegeleb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles