Televaatajatel palutakse digilevi testida

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti digilevi märgiga seadmete sobivust on siinse digilevi võrguga põhjalikult kontrollitud.
Eesti digilevi märgiga seadmete sobivust on siinse digilevi võrguga põhjalikult kontrollitud. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti digitaaltelevisioonile ülemineku valitsuskomisjon palub televaatajatel testida digilevi, et saada tagasisidet tavaantenniga vaadatava digitelevisiooni levikvaliteedi edasiseks parandamiseks.


Tasuta Eesti telekanaleid edastavate digilevi saatjate arv on praeguseks kasvanud 30ni. Telekanalite edastamise eest vastutav AS Levira rajas uued telesaatjad Võrumaale Vastseliinasse ja Ruusmäele, et parandada digilevi kvaliteeti Haanja kuppelmaastikul. Levikvaliteedi parandamiseks põhjarannikul käivitati saatja Vihula vallas Laulis.



Digitaaltelevisioonile ülemineku valitsuskomisjoni juhi Jüri Piheli sõnul levib digilevi tänaseks vaieldamatult paremini kui vana analoogtelevisioon. «Kui ETV analooglevi on normide järgi tagatud 98,58 protsendil territooriumist ning Kanal 2 ja TV3 levivad vastavalt 86 ja 95 protsendil, siis digitelevisiooni saab täna tavaantenniga vastu võtta üle 99 protsendil Eesti territooriumist,» kinnitas Pihel.



Valitsuskomisjoni kuuluva Levira juhatuse liikme Indrek Lepa kinnitusel kavatsetakse digilevi kvaliteedi parandamiseks rajada vajadusel veel mõned uued telesaatjad ning häälestada ümber olemasolevaid saatjaid, kuid selleks vajatakse televaatajate abi.

«Palume televaatajatel võimalikult peatselt testida tavaantenniga vastuvõetavat digilevi,» lausus Lepp, ning lisas: «Kui mõnes kodus üle Eesti esineb veel häireid kodumaiste digikanalite vastuvõtul, siis palume sellest digilevi abitelefoni 17101 või e-posti digilevi@mkm.ee kaudu kohe teada anda.»

«Televaatajatelt saadud tagasiside alusel saavad nii Levira kui ka tehnilise järelevalve amet mõõta tavaantenniga vaadatava digilevi signaali tugevust ja kvaliteeti. Tahame leviprobleemidele leida lahenduse võimalikult kiiresti, et Eesti üleminekul digilevile 2010. aasta 1. juulil oleks levikvaliteet laitmatu,» selgitas Lepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles