Beebipillid on Suurbritannia laste seas üllatavalt populaarsed

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kondoom ja beebipillid on kõige enamkasutatavad rasestumisvastased vahendid.
Kondoom ja beebipillid on kõige enamkasutatavad rasestumisvastased vahendid. Foto: SCANPIX

Alla 15-aastaste laste seas on rasestumisvastaste tablettide kasutamine sama populaarne kui kondoomi kasutamine, selgus Suurbritannia andmeanalüüsist. 

Sel aastal külastas Suurbritannias riiklikke tervisekliinikuid, kus jagati nõu rasestumisvastaste vahendite kohta, kokku 17 100 alla 15-aastast tüdrukut, kirjutab The Telegraph. Umbes 39 protsenti märkis, et kasutab raseduse vältimiseks beebipille. Seejuures neid, kes kasutavad kondoome oli 40 protsenti. Arvud olid vastavalt 6600 ja 6900.

Viimasel ajal on beebipillide kasutamine alla 15-aastaste laste seas populaarsemaks muutunud. Samas nendib analüüsi kokku pannud Paul Eastwood, et andmete aluseks on vaid riiklike terviseasutuste külastused. Samal ajal kui beebipille kirjutatakse välja ka teistes asutustes. Seega ei ole ülevaade kuigi põhjalik.

Eastwood nentis, et eelmisel aastal muutusid beebipillid kõige populaarsemateks rasestumisvastasteks vahenditeks 15aastaste seas, sama tendents on ka alla 15-aastaste seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles