60-aastane Paide daam tegi internetikoolituse rekordi

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
60-aastane paidelanna Maire Levol püstitas projekti «Ole kaasas!» lühikoolitusrekordi.
60-aastane paidelanna Maire Levol püstitas projekti «Ole kaasas!» lühikoolitusrekordi. Foto: Jevgeni Kulikov

Paidest pärit 60-aastane Maire Levol sai täna Tallinnas toimunud «Ole kaasas!» internetikoolituste lõpetamisel tänukirja kui ainulaadne rekordipüstitaja – daam suutis aastaga ID-kaardi kasutamist õpetada rohkem kui  3700-le eestimaalasele.

Maire käe all läbis 15-minutilise ID-kaardi kasutamise lühikoolituse täpselt 3753 inimest. Enamik neist oli pärit Tallinnast, kuid daam jagas oma teadmisi ka mujal Eestis, näiteks Tartus ja oma kodukohas Paideski.

Kuigi vahel veetis Maire koolituste ajal kodust eemal lausa terveid nädalaid, ütles ta rõõmsa näoga, et kui projekt uuesti käima läheks, siis teeks ta kõike seda hea meelega uuesti.

«Rahvast, kes seda koolitust vajavad, on väga palju. Minu juures on käinud nii arstid kui õpetajad. Samuti on praegu palju töötuid, kellele on uusi teadmisi vaja,» ütles daam.

Arvutialast eriharidust Mairel varasemast pole, ta on töötanud kindlustusalal ja teinud müügitööd. Samas on ta ise varasemast agar arvuti- ja internetikasutaja, võõras polnud talle ka  ID-kaart. «Mul on elus endal vaja olnud, ega teisiti ju ei saa,» lausus ta.

«Ole kaasas!» projekti alguses sai Maire aga igapäevasele interneti ja ID-kaardi kasutamise kogemusele lisaks spetsiaalse koolituse. «Alguses võttis ikka pabinasse, et kas saan sellega hakkama. Aga töö mulle väga meeldis,» rääkis ta.

Need inimesed, kes praegu veel internetti ja ID-kaarti ei kasuta, jäävad daami hinnangul väga paljust ilma.

«Võtame näiteks pensionärid, see aitab ju igavust peletada. Üksik pensionär kodus, no mida ta teeb seal! Vaatab ühest aknast välja ja teisest, aga interneti abil on ta maailmaga kursis, saab ise osaleda, rääkida, kirjutada. Võimalused on väga suured,» arvas Maire.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles