Tele2 kaotab jätkuvalt numbreid

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Operaatorfirma Tele2 klienditeenindus.
Operaatorfirma Tele2 klienditeenindus. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Sideoperaator Tele2 kaotas tehnilise järelevalve ameti (TJA) andmetel oktoobris üle 1500 numbri ning on tänavu seniajani ilma jäänud kokku 13 305 numbrist.

TJA numbriliikuvuse statistikast selgub, et Tele2 on läbi aasta järjepidevalt kaotanud numbreid – oktoobris kaotas Tele2 1547, septembris 1678, augustis 1136 numbrit jne.

Kõige enam sai möödunud kuul mobiiltelefoninumbreid juurde Elisa – 936. Ka EMT kasvatas oma numbreid 611 võrra. Käesoleval aastal on Elisa juurde saanud üle 9800 ning EMT üle 3500 numbri.

Elisa oli möödunud aastal ainus ettevõte, mis numbriliikuvusest võitis, kogudes juurde üle 22 700 numbri. EMT ja Tele2 kaotasid vastavalt 6510 ja 16 078 numbrit.

Statistikas välja toodud liikunud numbrite arv kajastab reaalsete tava- ja mobiiltelefoninumbrite üleminekut ühe sideettevõtte juurest teise juurde. Liikunud numbrite arvul puudub otsene seos sideettevõttega liitunud või sealt lahkunud klientide üldarvuga, sest ühel kliendil võib olla mitu numbrit, kuid samas üks liitumisleping.

Tele2 Eesti kommunikatsioonijuhi Hans Saarvelti sõnul kasvas ettevõtte kliendiarv nii oktoobris kui ka viimases kvartalis tervikuna, kui võideti juurde 7000 uut klienti. Tema sõnul näitab numbriliikuvuse statistika vaid operaatorite omavahelist saldot, kuid ei arvesta üldist pilti. «Meie strateegia pole olnud agressiivselt teiste operaatorite klientide ülemeelitamine, vaid oleme kasvatanud oma kliendibaasi uute lepingute arvelt,» ütles Saarvelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles