Pakendiautomaatide kaudu on annetatud 172 000 eurot

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2011. aastal avati Kadrioru roosiaias heategevuskampaania "Aitan lapsi".
2011. aastal avati Kadrioru roosiaias heategevuskampaania "Aitan lapsi". Foto: Mihkel Maripuu

Heategevusfondi Aitan Lapsi teatrikülastuse projekti on ligi kolme aastaga toetatud 189 000 korda kogusummas 172 000 eurot.

Pakendiautomaatide kaudu tehtud annetuse toel on teatris käinud 27 000 vähekindlustatud perest pärit last.

Kõige rohkem annetusi on kahe ja poole aasta jooksul tulnud Harjumaalt, kus asub ka kõige rohkem pakendiautomaate. 103 automaadi kaudu on Harjumaal annetatud ligi 94 900 korda. Laste teatrikülastuste tarbeks on loovutatud kokku 95 700 eurot. Teised kõige suuremad annetajad asuvad Tartumaal, kus kahe ja poole aastaga on laste teatrikülastusteks laekunud ligi 29 800 eurot.

Käesoleval aastal on kokku annetatud ligi 62 000 eurot.

«Iga aastaga aktiivsemaks muutunud pandipakendi automaatide kaudu annetamine näitab, et inimestele meeldib heategevus ja selle eest täname kõiki annetajaid sügava kummardusega,» ütles heategevusfondi Aitan Lapsi nõukogu liige Rauno Raal.

«Pakendiautomaati toomise asemel prügikasti visatud pandipakend on nagu maha visatud raha. Kui tagastad pandipakendi selleks ette nähtud automaati, teed head keskkonnale ja saad soovi korral anda panuse vähekindlustatud laste teatrisse viimisel,» lisas Raal.

2013. aasta oktoobris pikendasid SA Heategevusfond Aitan Lapsi ja Eesti Etendusasutuste Liit koostöölepet, mille alusel jätkavad nad vähekindlustatud peredest pärit laste teatrisse viimist ka järgmisel hooajal. Oodatakse kõigi sotsiaaltöötajate, õpetajate, kasvatajate aktiivset pöördumist teatrite poole eesmärgiga taotleda abivajajatele lastele teatripileteid.

Annetusi laste heaks saab teha enam kui 285 pandipakendi automaadis üle Eestis, millele on paigaldatud täiendav annetusnupp «Aitan lapsi».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles