Terviseamet: Kunda vette võisid ussikesed sattuda hooletusest

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunda veest leitud ussikesed.
Kunda veest leitud ussikesed. Foto: Postimees.ee lugeja

Kunda veest leitud ussikeste juhtum on alles uurimisel, kuid terviseameti peaspetsialistilt Knut Tamme isiklikul hinnangul võisid need organismid vette sattuda hooletuse ja vananenud veetorustiku koosmõjul.

«Esialgsetel hinnangutel on Kundas arvatavasti tegemist olnud mõne veetorustiku rikkega või remonditööga, mille käigus sattusid ussi munad mullast joogivee torustikku, aga kuna see konkreetne juhtum on alles uurimisel, siis päris selgeid põhjuseid välja tuua ei saa, kuid mina isiklikult arvan, et tegemist võib olla hooletuse ja ka vananenud veetorustikuga, nende koosmõjuga,» rääkis Tamm Vikerraadio saates «Uudis+», vahendas ERR Uudised.

Eestis on 177 veevärki, mis ei suuda pakkuda normidele vastavat joogivett, kuid Tamme sõnul ei tähenda see, et sellise vee joomine oleks inimese tervisele ohtlik.

«Ma nende kahe juhtumi vahel päris paralleeli tõmbama ei hakkaks, need 177 veevärki on sellise kvaliteediga, mis inimese tervisele ohtu ei kujuta, kuid kui vees leiduvad vaglad, siis see võib tõesti olla näitaja, et vesi on ohtlik,» ütles Tamme.

Pigem võib normidele mittevastav vesi rikkuda koduseadmeid ja moonutada pesu värvi, alates 1. jaanuarist hakatakse neid nõuetele mittevastavaid vee-ettevõtteid trahvima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles