Eestis esindatud riidepood tutvustab mannekeene suuruses 44

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sportlandi kaupluse mannekeenid.
Sportlandi kaupluse mannekeenid. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Briti kaubamajakett Debenhams, mille esinduspood on ka Eestis Rocca al Mare keskuses, toob poodidesse nn pluss-suuruses mannekeenid, et seeläbi suurendada naiste kindlust oma keha suhtes.

Uued mannekeenid suuruses 44 ilmuvad Suurbritannia Debenhamsi 170 kaupluse naisteosakonda vanade suuruses 38 kujude kõrvale, kirjutab The Independent. Esmalt esitletakse kujusid esinduspoes Londonis Oxfordi tänaval.

Suurus 38 on standardne mõõt mannekeeni jaoks – see on silmnähtavamalt väiksem kui keskmise Suurbritannia naise rõivanumber. Vaatamata sellele on Oxfordi moetänava poodides sihvakad ja saledad mannekeenid, kes demonstreerivad müügil olevaid riideid.

«Keskmise Briti naise suurus on 16 (Euroopa suuruste järgi 44 – toim), kuid Oxfordi tänaval asuvates poodides näidatakse neile müüdavaid riideid kolm numbrit väiksemas mõõdus,» kommenteeris Debenhamsi direktor Ed Watson ja lisas: «Olles töötanud selle projekti kallal kolm aastat, loodame, et see aitab inimesi mingil väiksel viisil tunda turvaliselt.»

Ettevõtmist toetas ka võrdse kohtlemise minister Jo Swinson. Naise sõnul toetavad moeajakirjad mõtteviisi, et on olemas ainult üks viis, kuidas olla õnnelik. Uuringud näitavad, et 9 tarbijat 10st tahaks meedias ja reklaamides näha rohkem erinevaid kehakujusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles