Pangakontorites saab kroone vahetada vaid aasta lõpuni

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kroonid.
Kroonid. Foto: Raigo Pajula

Swedbanki ja SEB panga sularahakontorites üle Eesti saab kroone eurodeks vahetada selle aasta lõpuni. 2014. aastast jääb kroone keskkursiga 15,6466 ja teenustasuta eurodeks vahetama Eesti Pank.

«Väljaspool Tallinna elavad inimesed, kes tahavad kodukoha lähedal kroone eurodeks vahetada, saavad seda teha veel vaid novembris ja detsembris. Pärast detsembrit peab kroonide vahetamiseks tulema keskpanga muuseumisse,» ütles Eesti Panga sularaha- ja taristuosakonna juhataja Rait Roosve, kes tõi välja, et lisaks rahavahetamisele saab nii tutvuda ka muuseumi väljapanekuga.

«Võimalust kroone eurodeks vahetada on kasutatud aktiivselt üle Eesti, kuid tagastatavate kroonide kogused on pidevalt kahanenud. Võimalus vahetada kroone kodukoha lähedal kestis nii pikalt tänu heale koostööle kommertspankadega,» märkis Roosve. Teistes euroala riikides on rahvusvaluutat vahetatud kommertspankades kahe kuu kuni poole aasta vältel.

Novembri alguse seisuga on Eesti kroone tagastamata veel kokku 49 miljoni euro väärtuses (pangatähti 42 ja münte 7 miljoni euro väärtuses). 2011. aastal tagastati Eesti Panka kroone 318 miljoni, 2012. aastal 3,5 miljoni ja 2013. aasta 10 kuuga 1,7 miljoni euro väärtuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles