Enim eestlasi töötab Soomes koristajate ja ehitajatena

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Soome statistikaameti eile avaldatud raporti andmetel töötas absoluutarvult 2011. aastal enim välismaalasi (8400) Soomes kontori koristajatena.

Teised populaarseimad ametid, kus välismaalased Soomes töötavad, on müügiinimesed, ehitajad ja restoranide vahetuse vanemad. Eestlaste osakaal on suurim kontorikoristajate (ca 25%) ja ehitajate (52%) seas. Müüjatena töötas enim venelasi ning restorani vahetusevanematena domineerisid türklased.

2011. aastal töötas Soomes 101 300 välismaalast ja nende osakaal töötajaskonnast oli 4 protsenti. Kõige rohkem (27 400) oli välismaalastest töötajaid Venemaalt ja mujalt endise Nõukogude Liidu riikidest. Järgmine suurem grupp olid eestlased (16 400), endise Jugoslaavia elanikud (3300), hiinlased (3100) ja türklased (2700).

Kaks viiest välisrahvusest arstist oli Venemaalt ja mujalt endise Nõukogude Liidu riikidest (eestlasi sinna ei arvestata).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles