Galerii: Kalevi uuel šokolaadiliinil valmib 1000 kommi minutis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avas magusatootja Kalev uue assortiikommide ja šokolaaditahvlite seadmepargi, millega kasvab maiustuste valmistamiskiirus kolm korda, kuni tuhande kommini minutis.

Ühise nupuvajutusega käivitasid tootmisliini AS-i Kalev tegevjuht Kaido Kaare ja põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.

Investeering seadmeparki ulatub 3,2 miljoni euroni, mis on Kalevi käesoleva aasta suurim investeering. Seadmepark jõudis Saksamaalt Eestisse 15 veoautoga.

Kaare kinnitas, et uus seadmepark teeb edaspidi ära kahe senise tootmisliini töö. Liin muudab assortiikommide ja šokolaaditahvlite tootmise tõhusamaks. Samuti on suuremad võimalused tootearenduseks. Kaare tõi välja, et uute seadmete abil tekib võimalus luua uusi täidiseid ja valada uusi šokolaadimasse. Uued tooted peaksid turule jõudma tuleval aastal.

Esimese maiusena valmis Kalevi uuel liinil jõuluassortii.

Kalev plaanib investeeringutega jätkata, kuna Kaare sõnul on see ainus viisi innovatsiooniks ning võimalus püsida konkurentsis.

«Arvestame, et liini tasuvuseks kulub vähemalt kolm aastat,» nentis Kaare.

Mullu investeeris Kalev šokolaadikööki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles