Ukselingid võitlevad pisikutega

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiruse võib korjata ka musta ukselingi küljest. Foto on illustratiivne.
Viiruse võib korjata ka musta ukselingi küljest. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Suurest lingivalikust leiab ka erilise pinnatöötlusega linke, näiteks sisaldab Antigerm-pinnatöötlus hõbedaioone, mis väidetavalt suudavad hävitavalt mõjuda üle 650 bakteriliigile, hoides ära nende paljunemise.

Muu hulgas võib antibakteriaalsest pinnakattest abi olla selliste bakterite vastu, kes võivad põhjustada põiepõletikku, salmonelloosi või kopsupõletikku (e.coli, salmonella enteritidise, legionella pneumoniae jt), kirjutab Õhtuleht.

«Isegi kui korralikult käsi pesta, katsume ukselinke paratamatult ka pärast kätepesu – ja nii satuvad pisikud kergesti uuesti kätele. Hõbedaioone sisaldava pinnatöötlusega käepidemed võimaldavad kodus pisikute hulka olulisel määral vähendada,» rääkis lukufirma Valnes nõukogu esimees Alvar Veersalu.

Mida silmas pidada

Millele tuleks aga ukselinki valima minnes tingimata mõelda? Palmett Lukud lõunapiirkonna juhi Toomas Pedaniku sõnul katki läinud ukselingi asemele uut linki valima minnes teada, millised on lukuraamid.

Arvestada tuleb ka kodu stiiliga, et kas taastatakse sajandivanust elamist ja soovitakse seda teha võimalikult originaalilähedaselt, on kodu minimalistlik või romantikahõnguline – üldise stiiliga peaksid sobima ka ukselingid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles