Kuidas valmib toit tööstuses?

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mamma hot dogid Raplamaal asuvas Saarioineni Eesti tehases.
Mamma hot dogid Raplamaal asuvas Saarioineni Eesti tehases. Foto: Liis Velsker

Toiduliidu kinnitusel tekitab teadmatus, kuidas ja millest tööstused toitu valmistavad, sageli alusetuid eelarvamusi ja hirme. Sellepärast otsustas liit veidi valgustada, kuidas tööstuses toit valmib.

Toiduliit avas oma veebilehel uue alajaotuse, kust saab infot tööstustes kasutatava tooraine, transpordi, tootmise ja pakendite kohta. 

Toiduliidu juhataja Sirje Potiseppa kinnitusel tekitab teadmatus, kuidas ja millest tööstused toitu valmistavad, sageli alusetuid eelarvamusi ja hirme.

«Oleme veebilehele kogunud kokku teemad, mis on avalikkuses sageli kõneaineks ning millega on seotud ka paljud alusetud linnalegendid ning eksiarvamused. Veebilehelt leiab iga huviline vastused toodete koostisainete, lisaainete, toiduohutuse ja kvaliteedikontrolli kohta,» ütles Sirje Potisepp.  «Näiteks, millest koosneb vorstide koostises olev lihamass või miks jäätised, leivad, mahlad säilivad tänapäeval ka ilma säilitusaineteta,» tõi ta välja.

Potiseppa sõnul on tootmises toidu valmistamine paljuski samalaadne kodus tehtavaga. 

Potisepp märkis, et tõest infot, mis aitaks orienteeruda toiduvalikut tehes, on jätkuvalt tarbijatel vajaka. «Ka sel nädalal korraldatud toiduliidu ümarlaual jäi kõlama mõte, et inimeste teadlikkuse kasvatamisega on oluline tegeleda senisest rohkem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles