Lugeja imestab: ploomipildiga jogurtis pole ploome ollagi

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Farmi laktoosivabad jogurtijoogid.
Farmi laktoosivabad jogurtijoogid. Foto: Lugeja foto

Tarbija24 lugejat panid imestama Maag piimatööstuse laktoosivabad jogurtijoogid. Maasika jogurtijoogis on maasikaid vaid 0,9 protsenti, ploomi pildiga jogurtist leiab hoopis maitseaineid ja arooniamahla.

«Farmi maasika jogurtijoogis on  porgandi kontsentraati, peedi kontsentraati, lõhna- ja maitseaineid ning kõigest 0,9 protsenti maasikaid. Ainus ploom Farmi ploomimaitselises jogurtijoogis on pakendil olev joonistus, kuna jook sisaldab hoopis arooniamahla ning ploomi lõhna- ja maitseaineid,» kirjutas Tarbija24 lugeja.

Maag Piimatööstuse AS turundusjuht Ruta Kallaspoolik selgitas, et nimetus annab vaid esmase informatsiooni toote olemuse kohta. «Toidu nimetus peab viitama toidu tegelikule olemusele, aidates seda eristada teistest sarnastest toitudest,» selgitas Kallaspoolik.

Kui toode sisaldab maasikaid, saab seda Kallaspooliku sõnul nimetada ka maasika jogurtijoogiks. «Juhin tähelepanu sellele, et tegemist on maasikate protsendiga  valmistootes, mitte maasikasiirupi/lisandi kogusega. Lisandit on tootes loomulikult rohkem,» kinnitas turundusjuht.

Liiga magus maitse

Täna turul olevates maasika joogijogurtites või jogurtijookides on tema sõnul maasikate sisaldus 0,2 kuni 2 protsenti. «Rohkem maasikaid lisada ei saa, kuna maitse läheb liialt magusaks,» selgitas Kallaspoolik.

Farmi jogurtijookides on maasikaid tema kinnitusel piisavalt, et tootel oleks mahe maasikamaitse.

«Värvi andmiseks püüdsime kasutada mitte sünteetilist toiduvärvi, vaid looduslikke juurviljakontsentraate ning punase värvi saamiseks olemegi kasutanud peedi- ja porgandikontsentraate, mis annavad tootele värvi, kuid mitte maitset,» selgitas turundusjuht.

Mis puutub ploomimaitselisse jogurtijooki, siis maitse ongi saavutatud lõhna- ja maitseainete lisamise kaudu, mistõttu ei nimetata toodet ploomijogurtiks, vaid maitseliseks jogurtiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles