Lugeja küsib: kuidas saab mootorrattur jätta parkimispileti armatuurlauale?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mootorratas.
Mootorratas. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

«Juhul kui tuleb mootorratas  parkida tasulisele alale ja on vaja selle eest maksta, siis kuhu paigaldada parkimise õigust tõendav dokument? Armatuurlauda ju rattal pole. Isegi kui paigaldada see kuhugi kilekotiga või pesulõksuga, ei saa juht olla kindel, et see seal ka säilib. Kuidas toimida?» küsib lugeja.

Vastab vandeadvokaat  Maano Saareväli advokaadibüroost Sirk ja Saareväli.

Tallinna valveta tasulisel parkimisalal on kaherattalised mootorsõidukid (sh külghaagiseta mootorratas) vabastatud parkimistasu maksmisest, seega neil aladel ei ole vaja parkimist õigustavat dokumenti mootorrattale kuidagi kinnitada. Eraparklates ei pruugi nimetatud vabastust olla, mistõttu tuleb leida sõidukil koht, kuhu vajalik dokument kinnitada. Loomulikult ei saa olla kindel, et see dokument mootorratta peal püsib, kuid ma ei oska anda muid soovitusi, kui enne mootorratta juurest lahkumist teha endale igaks juhuks telefoniga foto tõendiks vaidluse puhuks või mõelda muu võimaliku tõendamisvõimaluse peale (tunnistaja, parkimine turvakaamera alla vms).

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles