PPA soovitab dokumentide kehtivust kontrollida

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodakondsus- ja migratsioonibüroo.
Kodakondsus- ja migratsioonibüroo. Foto: Sille Annuk

Talvise koolivaheaja eel, mil paljud inimesed planeerivad välisreise, soovitab politsei- ja piirivalveamet (PPA) varakult kontrollida oma dokumendi kehtivusaega ja vajadusel taotleda uus reisidokument.

«Kahjuks tuleb igal aastal ette juhtumeid, kus välisreisile tõttavad inimesed märkavad alles riigipiiril, et nende dokument on aegunud ning sellega ei saa riigist lahkuda,» ütles teeninduskorralduse büroo juhataja Riina Senipalu. Vältimaks ebameeldivaid üllatusi soovitab PPA kontrollida ka seda, kui pikalt peab dokument konkreetsesse sihtriiki reisides kehtima.

Talvepühade eel pikenevad suurenenud koormuse tõttu kodakondsus- ja migratsioonibüroo teenindussaalides järjekorrad. Teenindussaalis ootamise vältimiseks saab endale külastuseks sobiva aja politsei veebilehel ette broneerida. Selleks, et teenindus oleks kiirem ja sujuvam, tuleks võimalusel eelnevalt ära maksta riigilõiv ja kaasa võtta dokumendifoto. Tallinnas dokumenti taotledes soovitame külastada Vikerlase tänav 14 asuvat teenindusbürood, kus on kõige lühemad järjekorrad.

Euroopa Liidu ja Euroopa majanduspiirkonna liikmesriikides saab reisida kehtiva ID-kaardiga, kuid muul juhul on vajalik passi olemasolu.

Aegunud ID-kaardi vahetamiseks võib taotluse edastada ka posti või e-posti teel, seda juhul, kui taotleja on vähemalt 15-aastane Eesti kodanik, kellele on dokument ka varasemalt välja antud. Dokumendi kättesaamiseks tuleb teenindusse kohale tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles