Haigekassa hakkab diabeetikuid rohkem toetama

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veresuhkru mõõtmine on diabeetikute jaoks igapäevane tegevus.
Veresuhkru mõõtmine on diabeetikute jaoks igapäevane tegevus. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Haigekassa nõukogu kehtestas meditsiiniseadmete loetelu 2014. aastaks.  Kõige enam uuendusi on suhkurtõvega patsientide kasutatavates meditsiiniseadmetes.

Haigekassa loetellu lisandub ligikaudu 170 nimetust olemasolevatesse seadmerühmadesse ning üks uus meditsiiniseadmete rühm.

Kõige enam uuendusi on suhkurtõvega patsientide kasutatavates meditsiiniseadmetes. Täiesti uue meditsiiniseadmete rühmana lisanduvad veresuhkru mõõtmiseks vajalikud ühekordsed torkevahendid, mille eest seni pidid patsiendid ise tasuma.

Lisaks uuele seadmeterühmale laiendatakse seniseid hüvitamistingimusi ja suureneb insuliini süstimiseks kasutatavate nõelte valik.

Alates uuest aastast hüvitab haigekassa glükomeetri testribasid ja insuliininõelu lisaks I ja II tüüpi diabeeti põdevatele inimestele ka muud tüüpi diabeeti ja raskekujulise hüpoglükeemia diagnoosiga isikutele.

Seoses sarnaste toodete valiku olulise laienemisega kehtestatakse piirhinnad glükomeetri testribade, insuliininõelte ja haavasidemete rühmas. Piirhinnasüsteemi rakendamine võimaldab vähendada patsientide kulutusi.  Haigekassale annab piirhinna rakendamisest saavutatav lisaressurss võimaluse kasutada olemasolevat raha optimaalsemalt ja laiendada edaspidi veelgi kompenseeritavate meditsiiniseadmete valikut ning suurendada hüvitatavaid koguseid.

Laiendatakse ka haavasidemete ja –plaastrite, ortooside ja stoomihooldusvahendite valikut.

Vastavalt nõukogu otsusele rakendub glükomeetri testribade seadmerühmale piirhind tuleva aasta 1. juulist. Insuliininõelte ja haavasidemete rühmadele ning lantsettidele rakendub piirhind alates 1. jaanuarist.

Meditsiiniseadmete loetelu muudatused tehti tuginedes haigekassa ja erialaühenduste esitatud ettepanekutele, tootjatega sõlmitud hinnakokkulepetele ning haigekassa ravikindlustuse hüvitiste eelarve rahalistele võimalustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles