Saksa aktivistid soovivad keelata tubakatoodete müügi alla 21-aastastele

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsetamine. Illustratiivne foto.
Suitsetamine. Illustratiivne foto. Foto: SCANPIX

Saksamaa aktivistid tegid meedias ettepaneku järgida New Yorgi eeskuju ja tõsta suitsetamise vanusepiirang 21 eluaastale.

Kristlik demokraat Cornelia Seibeld tegi ettepaneku, et Saksamaa järgiks New Yorgi eeskuju ja tõstaks suitsetamise vanusepiirangu 18 eluaastalt 21-le, kirjutab The Local.

«Me peame ohjeldama nikotiinisõltuvust noorte seas,» selgitas Seibeld. Tema meelest teeb 21-aastane teadlikumaid otsuseid ning analüüsib oskuslikumalt nende tagajärgi.

Suitsetamisvastase kampaaniagrupi liige Johannes Spatz oli mõistagi Seibeldiga nõus. Ka tema hinnangul peaks Saksamaa vaatama New Yorki kui positiivset eeskuju.

«Tubakatööstusel on Saksamaa üle suur mõju, see on tubakatööstuse sõbralik riik,» lisas Spatz, kelle sõnul on Saksamaal võitluses nikotiiniga veel pikk maa minna.

Spatzi kinnitusel on valitsusel ja tubakafirmadel hea läbisaamine. Lisaks on Saksamaa väga tolerantne suitsetajate suhtes. Alles 2007. aastal keelati suitsetamine baarides ja restoranides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles