Neli nippi, kuidas toidupoes võimalikult vähe kulutada

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ostukäru toidupoes.
Ostukäru toidupoes. Foto: Panther Media / Scanpix

Väljaanne Business Insider jagab soovitusi, kuidas jaeketis kaupu ostes võimalikult väikeste kulutustega hakkama saada.

1. Käi poes nädala keskel.

Uuringute järgi alandavad suurem osa toidupoode hindu nädala keskel.

2. Külasta poodi «veidratel» aegadel, näiteks hilisõhtul.

Õhtul saad raha säästa selle arvelt, et saad osta kondiitritooteid, mis ei ole värsked. Suure tõenäosusega visatakse need tooted järgmine päev lihtsalt minema. Varahommikul on tihti võimalik osta mitmesugust allahinnatud kaupa, mille «parim enne» on möödas. Need on näiteks lihatooted, salatid ja kaubad, mille säilivusaeg on ainult paar päeva.

3. Osta veebist.

USAs ja samuti Inglismaal muutub üha populaarsemaks toidu ostmine veebipoodidest kulleri vahendusel. Mõned tuntumad on netgrocer.com, peapod.com, usgrocer.com. Ka Wal-Mart ja Amazon on katsetanud toidukaupade veebis müümist.

Eestis toidupoodidena tegutsevad veebikeskkonnad väga levinud veel ei ole. Üks tuntumaid veebipoode on Netimarket.

Uuringute järgi on online´ist toitu ostes märksa kergem säilitada kainet meelt – keegi ei jaga tasuta testimiseks midagi ega pole võimalust vaadata, mis teiste klientide meeliskaubad on. Äärmiselt oluline on ka see, et veebikeskkonnas on silme ees koguaeg kalkulaator, mis näitab, kui palju ostukorv praegu juba maksab. Nii ei jää üllatus kassasse. Lisaks on märksa mugavam veebis ostukorvi tühjendada – valitud kauba saab ühe hiirele vajutamisega kustutada.

4. Kasuta tehnoloogiat.

Kui veebis ostmine ei pruugi sobida ja meeldida, siis võib meelepärasem olla mobiiliäpi kasutamine. Näiteks võimaldavad USAs mitmed äpid võrrelda iga konkreetse toote hindu erinevates poodides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles