Tööotsija blogi: seitse põhjust, miks mind palgata

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

CV-Online on pannud kolm tööotsijat oma kogemustest ja läbielamistest blogima, pakkudes omalt poolt juurde nõustaja kommentaari. Tarbija24.ee toob aadressil 

parimamet.wordpress.com

 ilmuvad värsked blogipostitused veidi lühendatud kujul ka oma lugejateni.



Seekord palus CV-Online müügiesindaja, laojuhi, auto- ja tõstukijuhi ning trükiplaatide valmistajana töötanud 22-aastasel Tanel Tiirikul ennast kiita ja tuua välja seitse head põhjust, miks peaks tööandja just teda tööle võtma.

Tanelil on omandamisel sotsiaaltöö ja sotsiaalpoliitika bakalaureusekraad Tartu Ülikoolis ning ta on olnud töötu alates möödunud aasta novembrist.


Tanel kirjutab:

Töö tegemise soov 

Paljud sõbrad on kutsunud mind töönarkomaniks. Läbi töökoha soovin ma elus edasi jõuda ning niisama magades seda ei juhtu. Perioodil, mil ma veel töötu ei olnud, tegin sõbraga internetipõhise firma www.bussikeskus.ee, et saada ettevõtte asutamise ja tööshoidmise kogemus.

Hea suhtleja

Olen avatud suhtleja ning ei karda kunagi midagi küsida. Gümnaasiumis osalesin aktiivselt õpilasesinduse töös ning ka praegu löön aktiivselt kaasa oma ülikooli kursuse õpinguvälistes tegevustes.

Kiire õppimisvõime

Eelmises töökohas õppisin tunni ajaga selgeks kõik tõstukitüübid, mida Eestis kasutatakse. Tunnen ennast koduselt ka IT-valdkonnas. Usun, et ükski programm (autocadi taolised programmid nõuavad natuke pikemaajalist õpet) ei oleks mulle takistuseks tulevase töö saamisel, kui mulle antakse võimalus vastav programm selgeks õppida.

Lojaalne

Ettevõte, kes mind palkab, ei pea kartma minu kiiret lahkumist. Kui mulle antakse siht ette, et näiteks kolme aasta pärast võiks ma saada paremale ametikohale firma sees, siis annan ma endast 110 protsenti, et seda saavutada. Ma ei pea heaks tavaks seda, et kohe parema pakkumise tekkimisel võtta oma asjad ning lahkuda.

Sõbralik, abivalmis 

Kõige rohkem siin ilmas hindan oma perekonda ja sõpru. Nemad on inimesed, kellega veedan kõige rohkem aega ning nad toetavad mind nii heas kui ka halvas. Seepärast olen ma ka alati üritanud oma sõpru aidata nii palju kui võimalik.

Täpne, kohusetundlik

Kokkulepetest tuleb kinni pidada. Käitu teistega nii, nagu sa tahaksid, et teised sinuga käituksid.

Enesekriitiline 

Olen teinud elus vigu, kuid mis kõige tähtsam - ma oskan neist õppida. Kogemused ja teadmised ei tule ühe päevaga, kuid ma olen valmis panema kogu oma hinge mängu, et saada oma tulevikutööandja üheks parimaks töötajaks.

CV-Online`i turundusjuhi Raimo Matvere kommentaar:

Hea on see, et Tanel on oma tugevused läbi mõelnud ning teadvustab endale, et tal on olemas ka nõrgemad küljed, millega tööd teha. Enda tugevuste väljatoomisel on väga positiivne, kui töö tulemusi on võimalik potentsiaalsele tööandjale ka kuidagi esitleda.

Taneli «müügiargumendid» on head, aga korra võiksid läbi mõtelda selle, kas sul on veel mingeid unikaalseid oskusi-teadmisi-kogemusi, millega silma paista. Välja toodud põhjused, miks sind palkama peaks, on väga laialt kasutatavad argumendid.

Ja veel. Arvad, et ühegi arvutiprogrammi selgeks õppimine poleks sulle probleem. Selliste väljaütlemistega tuleb olla ettevaatlik ja väga põhjalikult kaaluda, kas sa suudad seda ka tegudega kinnitada. Pead arvestama, et sind võidakse spetsiaalselt seetõttu proovile panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles