Suhtlus maksuametiga toimub valdavalt internetis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuludeklaratsiooni täitmine e-maksuametis.
Tuludeklaratsiooni täitmine e-maksuametis. Foto: Liis Treimann.

Maksu- ja Tolliametil väheneb järjest kohapeal käivate ning telefoninõustamist vajavate klientide hulk, selle asemel järjest suureneb interneti teel suhtlejate arv.

Järjest kasvab elektrooniliste deklaratsioonide esitanute hulk - tänavu esitati internetis juba üle 92 protsendi füüsilise isiku tulumaksudeklaratsioonidest (mullu 90 protsenti) ja 98 protsenti kõigist teistest esimese kvartali deklaratsioonidest.

Teeninduskohtades käidi esimese kolme kuu jooksul 146 000 korral, mis on 20 protsenti vähem kui mullu. Samuti vähenes ameti infotelefonidele helistajate hulk 14 protsendi võrra.

Maksuameti hinnangul aitas sellele kaasa uute e-teenuste pakkumine.

Esmakordselt oli tänavu tulude deklareerimise info toodud eraldi veebilehel, kus sai foorumi vahendusel ka spetsialistidelt nõu küsida. Kokku tuli postitusi ligi 4000, populaarseim teema oli tulumaksu tagastamine. Postitusi vaadati 240 000 korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles