Tanel Ross: meie eesmärk on tugevalt toetada hambaravi

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa juht Tanel Ross.
Haigekassa juht Tanel Ross. Foto: Mihkel Maripuu

Haigekassa analüüsib praegust hambahüvitiste süsteemi, et aru saada, kas ja kuidas toetada täiskasvanute hambaravi. 

2009. aastast kaotati hambaraviteenuse hüvitis enam kui 19-aastastele isikutele. Hüvitise suuruseks oli 300 krooni. Täna osutatakse tasuta hambaravi alla 19-aastastele ravikindlustatutele. Hambahüvitist makstakse ka pensionäridele, rasedatele ja alla 1-aastase lapse emale.

«Eesti haigekassa arengukavas on kirjas, et me vaatame üle praeguse hambahüvitise süsteemi. Kolleegid sellega tegelevad ja me räägime sellest haigekassa nõukogule järgmise aasta esimese poole jooksul,» rääkis haigekassa juht Tanel Ross.

Rossi sõnul võiks hambaravihüvitiste süsteem olla terviklikum, ehkki erinevatel vanusegruppidel on erinevad probleemid ja iseärasused.

«Meie üldine eesmärk on tugevalt toetada hambaravi ja hügieeni erinevate vahenditega, nii rahaliste kui ka mitterahalistega,» kinnitas Ross. «Kuidas seda teha, kuidas siduda süsteem, mis koosneb kolmest erinevast etapist – laps, täiskasvanu ja pensionär – rohkem üheks tervikuks, sellega me töötame. See on tohutult oluline muutus meie jaoks, aga me ei oska öelda, kui suur on selle rahaline mõju,» ütles Ross ning lisas, et kiireid lahendusi ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles