Kümme parimat suusakeskust maailmas

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chamonix tippsuusatajad.
Chamonix tippsuusatajad. Foto: AFP/SCANPIX

Väljaanne «Places to See in Your Lifetime» toob välja kümme suurepärast suusasihtkohta kogu maailmas, mille külastamiseks sobiv aeg hakkab kätte jõudma. 

10. Girdwood, Alaska

Girdwoodi linnas oli kunagi kullakaevandus ning oli vaid aja küsimus, millal sellest saab puhkekeskus suusatajatele. Girdwoodi katab talveti paks lumekiht ning see paik ei ole kunagi ülerahvastatud. Miks minna? Põhjuseid on mitmeid - kaunis Alaska loodus, virmalised, hea teenindus, vähe rahvast. Lennujaam asub 64 kilomeetri kaugusel.

Millal minna?

Novembrist maini.

9. Fernie, Kanada

Fernie linn on tuntud erinevate radade ja lumerohkuse poolest. See on paik neile, kes otsivad adrenaliini ja seikluseid. Linnake on võluv ja kaunis ning seal on palju hubaseid restorane. Ilm on pehme, kuid lumerohke. Fernies asuv Alpine puhkekeskus on üks Kanada suuremaid.

Millal minna?

Detsembrist aprillini.

8. Sundance, Utah, Ameerika Ühendriigid

Suusakuurortis on rajad algajatele, harrastajatele kui ka professionaalidele, mistõttu sobib see paik kõigile. Sundance on stiilne kuurort, mida ümbritseb kaunis loodus. Salt Lake City, Ogden ja Park City asuvad küllaltki lähedal.

Millal minna?

Detsembrist aprillini.

7. Hakuba, Nagano, Jaapan

Mitmed taliolümpiamängude võistlused leidsid aset Hakuba linnas. Peale suusatamise saavad külastajad puhata kuumaveeallikates, mis asuvad küla lähedal.

6. Kitzbühel, Austria

Klassikaline suusaküla on kaunis kui pilt postkaardil. Peale suusatamise saab külastada baare, klubisid ja sõita saaniga. Sinna pääseb Münchenist bussi kui ka rongiga.

Millal minna?  

Novembrist aprillini.

5. Ketchum, Idaho, USA

Sun Valley on populaarne treeningpaik tippsportlaste seas. Seal on maailma kõige võimsamad lumekahurid. Turistid ka kalastavad, matkavad, mängivad tennist ja poodlevad. Sun Valleysse võib lennata San Franciscost, Salt Lake Cityst, Los Angelesest ja Seattlest.

Millal minna?

Aastaringselt.

4. Graubünden, Šveits

Seda paika peetakse parimaks suusapuhkuse sihtkohaks Šveitsis, kuna seal paiknevad ekstreemsed rajad. Lisaks suusatamisele saab matkata ja nautida spaa-mõnusid.

Millal minna?

Oktoobrist maini.

3. Cortina d’Ampezzo, Itaalia

Seda paika peetakse maailma kõige kaunimaks suusapuhkuse sihtkohaks. Lisaks maastikule ja loodusele tõmbavad turiste veel uhked hotellid ja poekesed.

Millal minna?

Novembrist aprillini.

2. Zermatt, Šveits

Zermatti suusakeskuses Šveitsis on 200 km radu, mis pakuvad kõike, mida suusataja hing ihaldab: laiad tugevapõhjalised carvingurajad, suur kõrguste vahe (1620-3883 m) ning erineva profiiliga suusatrassid.

Millal minna?

Novembrist maini.

1.  Chamonix Mont Blanc, Prantsusmaa

Puhkekeskuses on radu nii algajatele kui ka tippsuusatajatele. Chamonix küla asub Mont Blancile kõige lähemal.

Millal minna?

Avatud aastaringselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles