Toll viis soomlaste peolt minema Eestist toodud alkoholi

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil soomlased alkoholiga Prismast väljumas. Illustratiivne foto.
Pildil soomlased alkoholiga Prismast väljumas. Illustratiivne foto. Foto: Peeter Langovits

Pirkanmaa Viljakkala piirkonna ettevõtjad korraldasid möödunud laupäeval peo, kuhu saabusid muuhulgas ka tolliametnikud, kes viisid kaasa Tallinnast toodud alkoholi.

Viljakkala ettevõtjate liidu esindaja Teuvo Hakanen rääkis, et oli söögi nina ette saanud, kui ootamatult voorisid ustest sisse tollitöötajad, kirjutas Ilta-Sanomat. Hakanen kinnitas, et tegemist oli viisaka peoga.

Nimelt pärines Viljakkala ettevõtjate peol alkohol Eestist. Toll võttis Hakaneni sõnul kaasa umbes neli kasti õlut ja siidrit ning paar pudelit veini.

Hakanenile jäi mulje justkui oleks nad kurjategijad, kuna tollitöötajatega oli kaasas politsei.

Tolliinspektor Vesa Sahinoja kinnitas, et juhtum leidis aset. Sündmuskohale saabus seitse tolliametnikku ja igaks juhuks ka kaks politseinikku.

Selts saab alkoholi tagasi juhul, kui maksab selle eest maksu.

Alkoholi võib eraisik mõnest Euroopa Liidu liikmesriigist tuua vaid isiklikuks otsatarbeks või kingituseks. Ühistu või firma aga makse tasumata seda teha ei tohi.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles