Uus portaal kogub kaotatud asju

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buduaari Tallinna turult leitud kott riietega lostnf.com portaalis.
Buduaari Tallinna turult leitud kott riietega lostnf.com portaalis. Foto: www.lostnf.com

Ettevõte Arkal OÜ lõi oktoobri alguses kuulutusteportaali lostnf.com, mis aitab inimestel kadunud esemeid leida ning ka teada anda leitud asjadest.

Portaalis on pilte erinevatest leitud esemetest, kuid seal on võimalik teatada ka näiteks oma kadunud lemmikloomast.

Idee tekkis Arkal OÜ juhatuse liikmel Kalev Laisaarel. «Ühel hommikul ärkasin ja avastasin, et enamus mu väärt esemeid on kadunud. Ja oleks ju tore, kui need oleksid kuskil portaalis postitatud. Sealt idee ja aasta pärast oligi portaal valmis,» rääkis Laisaar ning lisas, et kui tal endal midagi kadunud oli, siis ei osanud ta neid asju kuskilt internetist otsida.

Portaali tegi OÜ Art Media Agency, kogu ettevõtmist rahastab aga Arkal OÜ ise. Laisaare sõnul on küll portaal alles uus, kuid huvi olevat selle vastu juba suur.

Portaalist lostnf.com leiab ka näiteks Elroni rongidesse unustatud asju. Laisaare kinnitusel liitub portaaliga peagi ka Tallinna bussijaam. «Lisaks käib praegu arutelu AS Sebe bussifirmaga ja loodetavasti saame nendegagi koostööd teha.»

Koostööd kavatsevad nad peagi tegema hakata ka politseiga. «See võtab küll aega, aga loodame, et kõik sujub hästi ja kõik nende portaalis kajastatud leitud ja kaotatud asjad tulevad ka automaatselt meie portaali. Ja kuna meil on lisaks ka mujalt postitatud asjad, teeb see meie portaali suuremaks,» rääkis Laisaar.

Ei tohi siiski unustada, et seaduse järgi peab leiust politseile teatama, kui leitud asja väärtus on rohkem kui 50 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles