Valiti välja Rootsi tänavune kõige trendikam jõulukink

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rootsis on juba aastaid traditsioon valida välja n-ö aasta jõulukingitus, ning tänavune superkink on igati tervislik.

Rootsi aasta jõulukingi kandidaat peab olema trendikas, müüma hästi ning esindama nüüdisaega, kirjutab Local.

«Me keskendusime tervislikkusele, kuna see teema on praegu fookuses,» teatas Rootsi jaemüügi uuringutega tegeleva instituudi (HUI) esindaja Carin Bloom. Rootsis on aina kasvamas huvi toidu vastu üldse, seda on täheldanud nii restoranid kui ka toidukaupade jaemüüjad. Aasta kingiks valitud mahlapress esindab trendi, kus inimesed väärtustavad head kohvi, endaküpsetatud leiba ja kodust gurmeed (slow cooking).

«See on toode, mille järgi on nõudlust ja mille müük on viimasel paaril aastal kasvanud,» sõnas Carin Bloom. Mahlapressi hind algab 500 Rootsi kroonist (58 eurot). Aasta jõulukinki valitakse Rootsis juba 26. aastat.

Mullune aasta jõulukink olid kõrvaklapid, tänu nutitelefonide laiale levikule, kuid sellegipoolest on elektroonikatööstusel Rootsis rasked ajad.

Instituudi ennustuse kohaselt kasvab jaemüük tänavu jõulude ajal 1,5 protsenti ja ühe inimese kohta kulutatakse 7000 Rootsi krooni (816 eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles