Lugeja küsib: miks ei saa ARKis riigilõivu sularahas tasuda?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ARKi esindus.
ARKi esindus. Foto: Margus Ansu / Postimees

«Kui ma lähen ARKi autot arvele võtma, siis mul tuleb tasuda riigilõiv natuke alla 180 euro. Sularahas seda summat aga maksta ei saa ning sellisel juhul tuleb pöörduda Krediidipanga tellerite poole, kes selle siis lisa 2,20 euro eest ära teevad. Kas see pole kuidagi seadusevastane? Mul peaks ju olema võimalik tasuda, eriti veel riigiasutuses, sularahas. Erinevad vabandused – turvalisuse küsimus, eelnev ülekanne internetipangas jms – mind seejuures ei huvita. Mind huvitab see, et seaduse järgi peaks olema võimalik tasuda seda summat sularahas?» küsis Tarbija24 lugeja Kris.

Vastab maanteeameti klienditeenindusjuht Tatjana Portnova:

Riigiasutused lähtuvad riigilõivu kogumisel riigilõivuseadusest. Seaduse paragrahv 9 ütleb, et riigilõivu tasuja soovil on riigilõivu võtja kohustatud kuni 10 euro suuruse riigilõivu vastu võtma sularahas.

Meie kliendid saavad tasuda riigilõivu enda arvutis internetipangas, pangakontoris, liiklusregistribüroodes. Kliendil on õigus ja võimalus valida erinevate maksmise viiside vahel. Me aktsepteerime kõiki õigesti sooritatud makseid sõltumata selle teostamise viisist.

Liiklusregistribüroodes saab riigilõivu tasuda:

  • panga deebetkaardiga teenindaja juures,
  • büroo teenindussaalis olevas internetiühendusega arvutis,
  • kuni 10-eurose lõivu sularahas.

Deebetkaardiga riigilõivu tasudes lisandub krediidiasutuse poolt kehtestatud hinnakirja alusel tehingu töötlemise tasu, mille suurus sõltub kaardi väljastanud krediidiasutusest. Internetipangas tasudes võib riigilõivule lisanduda krediidiasutuse poolt kehtestatud hinnakirja alusel ülekande tasu. Liiklusregistribüroos kuni 10-eurose riigilõivu sularahas maksmisel teenustasu ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles