Riigi pakutud 800eurone palk ei tekita ida-virulastes huvi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Narva piiripunkti laiendust pole veel ehitama hakatud, personaliotsingud juba käivad.
Kuigi Narva piiripunkti laiendust pole veel ehitama hakatud, personaliotsingud juba käivad. Foto: Liis Treimann/Postimees

Ehkki Ida prefektuur otsib laienevasse Narva piiripunkti kuni 70 uut töötajat, pole Ida-Virumaa elanikud seni piirivalvuri elukutse vastu suurt huvi avaldanud.

Ida prefektuuri piirivalvebüroo juhi piirivalvekolonel Aimar Kössi sõnul tehakse värbamiskampaaniat  üle Eesti, aga tal oleks väga hea meel, kui virumaalased näitaksid üles aktiivsust ja tuleksid teenistusse, kirjutab ERR uudised. Kasuks tuleb vene keele oskus, kuna suur osa piiriületajatest on venekeelsed.

Esimesele piirivalvurite tööd tutvustavale avatud uste päevale tulid vaid üksikud huvilised ja Kössi arvates võib  põhjuseks olla idavirumaalaste kehv riigikeele oskus.

Ida prefektuuri andmetel on noore kutseharidusega piirivalvuri keskmine brutopalk 800 eurot ning Kössi hinnangul on see Ida-Virumaal konkurentsivõimeline töötasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles