OECD: Eesti arst teenib 2,1 riigi keskmist palka

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade operatsioonisaali. Illustratiivne foto.
Vaade operatsioonisaali. Illustratiivne foto. Foto: Reuters / Scanpix

OECD avaldas värske statistikakogumiku, kust on näha, et Eesti eriarsti palga suhe riigi keskmisse palka on 2,1 korda, mis jääb paljudele liikmesriikidele alla.

Eestis töötav eriarst teenib OECD tervisestatistika järgi 2,1 riigi keskmist palka, vahendab Meditsiiniuudised. Meist tagapool on veel Ungari (1,6), Norra (1,8) ja Poola (1,6). Kõige parem on eriarsti palga suhe riigi keskmisse Belgias (6,2) ja Hollandis (5,3).

Eesti perearsti palga suhe keskmisse palka on 1,6 riigi keskmist. Kõige parem on perearsti palga suhe riigi keskmisse Suurbritannias: 3,4 keskmist palka.

Õdede puhul on suhe keskmisse palka nigelam, moodustades 1,0 Eesti keskmisest palgast.

Arstide hulk elanike arvu kohta on OECD riikides  väga erinev. 2011. aastal oli kõige rohkem arste Kreekas: 6,1 arsti 1000 elaniku kohta. Kreekale järgnesid Venemaa (5,0:1000) ja Austria (4,8:1000).

Eestis oli praktiseerivate arstide arv 1000 elaniku kohta 3,3. Sama suur oli suhtarv ka Soomes. OECD riikide keskmine arstide arv 1000 elaniku kohta oli 3,2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles