Lugeja küsib: kas ma jään vooluta, kui kaugloetavat arvestit ei soovi?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
kaugloetav arvesti on varsti kohustuslik.
kaugloetav arvesti on varsti kohustuslik. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

«Küsisin Eesti Energiast olukorra kohta, kui ma ei taha uut voolumõõtjat. Klienditeenindajalt saadud vastus oli kummaline. Seal oli kirjas, et olemasolev kohtloetav kehtiva taatlusega mõõtesüsteem on nõuetekohane kuni 1. jaanuar 2017. Kui arvesti taatlusaeg jõuab kätte enne 2017. aastat, siis Elektrilevi peab arvesti ära vahetama. Ka vastas klienditeenindaja, et paraku ei ole seadusandja praeguseks reguleerinud olukorda, kuidas tuleb käituda pärast 1.01.2017 tagamaks nõuetekohasust, kui tarbija ei nõustu kaugloetava arvestiga. Kas mul siis on võimalus loobuda või tõesti lülitavad voolu välja?» soovib lugeja teada.
 

Vastab majandusministeeriumi pressiesindaja Martin Miido.

Mõõtmisteenus on võrguteenuse osa ja mõõtjad kuuluvad jaotusvõrguettevõtjatele. Elektrituruseadusega on võrguettevõtjatele pandud kohustus, et hiljemalt 2017 peavad mõõtjad olema kaugloetavad. Seega on võrguettevõtja kohustus paigaldada tarbijale kaugloetav arvesti ning tarbijale, kui ta on otsustanud võrgulepingu jaotusvõrguettevõtjaga sõlmida, on see kohustuslik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles