Galerii: aasta kaunim kodu asub Tartumaal

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, 25. novembril kuulutati Tallinna Õpetajate majas välja konkursi «Kodu kauniks 2013» võitjad – Aasta Kodu tiitel läks Tartumaale, Aasta Aia tiitel aga Märjamaale.

Võistlust «Kodu kauniks» korraldab kolmeteistkümnendat aastat ajakiri Kodu & Aed, mille peatoimetaja Piret Veigel sõnas, et võistluse eesmärk on tunnustada Eesti kodu- ja aiakultuuri silmapaistvaid saavutusi, tõstes esile jätkusuutlikkust, omanäolisust, innovatiivsust ja keskkonnasäästlikkust.

«Hea eeskuju najal saavad innustust ja toetust kõik, kes väärtustavad kodu- ja aiakultuuri ning suhtuvad hoolivalt ümbritsevasse keskkonda. Harmooniline keskkond toetab iga inimese vaimset ning füüsilist heaolu, seepärast on oluline seda teadvustada ning selle arengule ja edendamisele ka tähelepanu pöörata,» tõdes Veigel.

Aasta Kodu tiitli sai perekond Alberti kodu Tartumaal. Foto: Juta Kübarsepp

Huvi võistluse vastu on olnud läbi aastate püsiv, ka tänavu osales konkursil ligi 100 kodu ja aeda, auhindu jagati 17 000 euro väärtuses.

Võistlusel hinnati lisaks esteetilisele tulemusele eelkõige otstarbekust ja jätkusuutlikkust, esile tõusid targalt heakorrastatud ning viimistletud kodud ja aiad.

Žüriis olid ajakirja Kodu & Aed ja sponsorite esindajad, sisekujundaja Sirje Kadalipp ja aiandusspetsialist Mall Kaldas. Lisaks Aasta Kodu ja Aasta Aia tiitlitele jagati sponsorite abil välja ka kümme teist preemiat.

Aasta Aia tiitel kuulub perekond Ilumäele, kelle koduaed asub Märjamaal. Foto: Tiina Tammet

Aasta Kodu tiitli ja 2500 eurot Swedbankilt sai perekond Alberti kodu Tartumaal.

Aasta Aia tiitel ja 2500 eurot Bauhofilt kuulub perekond Ilumäele, kelle koduaed asub Märjamaa lähedal.

Noore pere kodu preemia 1500 eurot Hemtexilt said Karin Karma ja Rivo Aedma Tallinnast.

Noore aia preemia 1500 eurot Scheteligilt läks perekond Nurmile Põlvamaalt.

Stiilse kodu preemia 1000-eurone kinkekaart Iittalalt kuulub perekond Saarmile Tallinnas.

Parima värvilahenduse preemia 1500 eurot Vivacolorilt pälvisid Sirli Heinmets ja Bruno Maripuu Tartust.

Parima maastikukujunduse preemia 1500 eurot Husqvarnalt kuulub perekond Kalmile, kelle mitmeosaline koduaed asub Noarootsis.

Ökokodu preemia 1000-eurose kinkekaardi Safranilt võitis perekond Mikk, kelle maakodu asub Hiiumaal.

Aiakultuuri edendamise preemia 1000-eurose kinkekaardi Hansaplantilt sai Urmas Laansoo.

Parima vannitoa preemia 1000 eurot Gustavsbergilt kuulub Maiken Noore ja Sten Innole, kelle kodu vannituba asub Tallinnas vanas väärikas kortermajas.

Eripreemiad kokku 1500 euro väärtuses Fiskarsilt said:

Perekond Randviire koduaed Muhus ja Märjamaa gümnaasiumi aed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles