Kaubamaja toidumaailma tabas ostukärude põud

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tipptunni ajal ei tarvitse Kaubamaja toidumaailmast ostukäru saada.
Tipptunni ajal ei tarvitse Kaubamaja toidumaailmast ostukäru saada. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Ehkki Kaubamaja toidumaailma ostukärusid leitakse aeg-ajalt ikka linna pealt, on neid novembris tavapärasest hoogsamalt kaotsi läinud.

«Kärusid oleme leidnud Viru keskusest ja Kaubamajast – koridoridest, samuti ümberkaudsetest tänavatest ja sadamast. Samuti erinevast paigust linnas, kurioosseim lugu on näiteks eramaja hoov, kus käru kasutati aiatööriistade hoidmiseks,» rääkis Tallinna Kaubamaja toidumaailma juht Kadri Aguraiuja.

Kuna Kaubamaja toidumaailma kärud on teistsuguse disainiga ja pisut väiksemad kui tavalised supermarketi kärud, siis on neid kerge ära tunda. Tihti teatavad linnas ripakil olevast kärust Kaubamaja endi töötajad, misjärel käru õigesse kohta tagasi toimetatakse.

Aguraiuja selgitas, et turvateenistus jälgib võimaluste piires pidevalt, et kärud majast välja ei läheks, kuid kliendisõbralik on siiski võimaldada käruga sõita parklasse või välisukseni ja seda kuidagi ei takistata.

«Eks sealt kaob ka mõni paraku autosse või tänavale. Kõik kärud, mille linna pealt leidnud oleme toome tagasi, peseme puhtaks ja võtame uuesti kasutusele. Nii sai tehtud ka selle eramaja hoovi omaga,» tõdes Aguraiuja.

Ta lisas, et kliendid ei pea siiski muretsema, et kärusid üldse ei ole. «Kinnitan, et neid jätkub ja puudus võib tekkida vaid tipptunni ajal.»

Kaubamaja tegeleb probleemiga ja praeguseks on ostukärusid juba juurde tellitud. Nende tarneaeg on küll pikk, kuid Aguraiuja avaldas lootust, et kärude täiendus tuleb veel enne jõule. 

Põhjust, miks üllatavalt palju ostukärusid just novembris on kaotsi läinud, ei osanud Aguraiuja öelda.

Küll aga on hiljuti meediast läbi käinud põnev taaskasutusidee – ostukärust tugitool. Ehk kaovad ostukärud müstilisel kombel just selletõttu?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles