Võõrsile tööle läinud neiud satuvad hätta

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljaskäimise keeldu põhjendatakse sellega, et müüja ei tohi väsinud välja näha.
Väljaskäimise keeldu põhjendatakse sellega, et müüja ei tohi väsinud välja näha. Foto: SCANPIX

Eesti firma värbab töötajaid Tenerifele asuvasse poeketti, kuid noorte müüjate üllatuseks tuleb neil töötada ilma puhkepäevadeta, magada põrandal ja  vabal ajal on neil keelatud väljas liikuda.

Hispaaniale kuuluva Tenerife saarel asuvalt Marc Caini poeketilt tööpakkumise saanud Annit tabas kohale sõites üllatus, kui selgus, et tal tuleb koos teiste tüdrukutega põrandal magada, puhkepäevi pole ja lisaks  keelas tööandja müüjatel vabal ajal korterist väljuda ning kohalikega suhelda, kirjutab Õhtuleht. Kui neiu väljaskäimise keeluga ei nõustunud, siis nõudis eestlannast ülemus, et ta tšetšeenist poeomaniku ees ebaviisaka käitumise pärast vabandust paluks. Neiu keeldumise peale  kästi tal asjad pakkida, endale kojusõidupilet soetada ja siis lubati ka palk 9 tööpäeva eest välja maksta.

Kohalikus reisibüroos Tenerife Kompassis töötav Olavi Antons ütleb, et nendeni on jõudnud vaid väike osa neist tüdrukutest – kes on end ootamatult tänavalt leidnud, tööta ja peavarjuta.

Staff Consulting OÜ juhatuse liige Ave Nermann ütleb, et nende firma on tänavu abistanud Tenerifel asuval firmal leida endale Eestist personali ning tööandja on kohtunud isiklikult tööle soovijatega, pikalt vestelnud ja selgitanud detailselt nii töö sisu kui endapoolseid nõudeid. Nermann põhjendas väljaskäimise keeldu sellega, et luksuslikke rõivaid müüv ja  kõrget mainet hoidev ettevõte ei saa endale lubada väsinud ja unist klienditeenindajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles