Lugeja küsib: kas Eesti Loto püüab Keno Loto võidunumbrite loosimisel sulida?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loto loosimine.
Loto loosimine. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

«Kuidas käib nüüd Eesti Lotos Keno Loto võidunumbrite loosimine pärast seda, kui teles loosimine ära lõpetati? Väidetavalt arvuti valib juhuslikult numbrid, aga kas loosiprogramm pole seotud ostetud piletite andmetega? Ehk siis, numbreid valides arvestab programm juba ostjate poolt valitud numbreid ja annab nendest kõige viletsama kombinatsiooni. Kui see on nii, siis pole see enam juhuslik loosimine vaid sulimine,» uuris Tarbija24 lugeja.

Vastab Eesti Loto turundus- ja müügidirektor Annely Luikmel.

Keno Loto loosimine toimub iga päev kaks korda päevas, kell 14.15 ja 21.15. Loosimine viiakse läbi füüsiliselt, lototroni abil. Kõik loosimised viiakse läbi vastavalt rangelt reglementeeritud protseduurile ning kõikidel loosimistel on kohapeal ka ministeeriumi vaatleja, kes kontrollib loosimise õigsust. Piletimüük sulgub 15 minutit enne loosimise algust ja loosimist läbiviival komisjonil (samuti ka teistel Eesti Loto töötajatel) puudub ligipääs müüdud kombinatsioone sisaldavale failile - võidupiletite tuvastamine toimub väljaloositud numbrite sisestamise teel lotosüsteemi.

Eesti Loto toodetetest toimub elektrooniline loosimine vaid Viking Lotto Õnnenumbri puhul (Viking Lotto loosimine viiakse läbi Norras sõltumatu audiitori juuresolekul), kõigi ülejäänud toodete, sh ka Viking Lotto põhi- ja lisanumbrite loositulemused selguvad lototroni abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles