Lugeja küsib: miks peab kassiir kohukesed ükshaaval läbi piiksutama?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Maxima kassad.
Anne Maxima kassad. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

«Käisin ühes Maxima poes, ostsin 40 kohukest, kassas valas kassapidaja mu kohukesed kotist välja kassalindile, mõtlesin, et loeb üle, aga ta hakkas neid ühekaupa aparaadist läbi piiksutama. Kui küsisin, kas ta ei võiks neid üle lugeda, nagu teistes poodides tehakse, vastas kassapidaja, et ei tohi ja et kõik teised poed teevad siis valesti,» kirjutas Tarbija24 lugeja.

«Kas kuskil on kirjas, et kassapidaja peab kõik täpselt ühesugused tooted ühekaupa sisse skänneerima? Tundus kummalise ajaraiskamisena. Olen tihti kassapidaja ja ka enda säästmiseks jätnud suuremad kaubad kärru, näteks veepudelid, kui ostan neid kümne kaupa, kassalindile tõstan vaid ühe ja alati on kassapidaja need vaid kärus üle lugenud, mitte nõudnud, et pean need kõik kassalindile laduma,» uuris Tarbija24 lugeja Katrin.

Vastab Maxima turundusdirektor Ty Lehtmäe.

Kliendi viidatud olukorras oli tema ostetud kohukeste kogus üsna märkimisväärne. Seetõttu pidas kassapidaja tõenäoliselt otstarbekaks need kõik ükshaaval kassasüsteemis registreerida.

Kuna kohukesesorte on poodides väga palju ja nii mitmedki neist on esmapilgul üsna sarnase kujunduse ja pakendiga, siis on võimalike eksimuste vältimiseks kõige kindlam nad triipkoodi abil registreerida. Tõenäoliselt on ka see aeg, kui kassapidaja loeb üle kõik 40 kohukest ning teeb ühtlasi visuaalsel vaatlusel ka kindlaks, et kõik on ühte sorti ja ühe hinnaga, üsna sarnane ajakuluga toodete ükshaaval registreerimisega.

Suuremate ja lihtsamini eristatavate kaupade puhul, nagu viidatud veepudelid (mis on sageli ka mitmekaupa ühtselt pakendatud), on kaupade registreerimine lihtsam ning eksimisruum ka seeläbi väiksem. Meil ei ole kauplusteülest reeglit, et kõiki ühesuguseid kaupu (sh kohukesi) peab alati ükshaaval kassas registreerima. Küsimus on otstarbekuses ja selles, et võimalikke eksimusi miinimumini viia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles