Rõivas: reaalseid patsiente arstide nimistutest ei kustutata

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalminister Taavi Rõivas.
Sotsiaalminister Taavi Rõivas. Foto: Peeter Langovits

Sotsiaalminister Taavi Rõivas kinnitas tänasel valitsuse pressikonverentsil, et perearsti nimistute korrastamine on vajalik ja sellel on kogu tervishoiusektori toetus.

Sellest aastast jõustunud kord lubab terviseametil inimesi perearstide nimistust kustutada, juhul kui inimest ei ole enam Eesti rahvastikuregistris. Plaanitava muudatuse järgi jääb inimene perearstist ilma aga ka siis, kui ta on rahvastikuregistris, ent elab välismaal ja tal puudub ravikindlustus.

Taavi Rõivas kinnitas, et muudatus ei puuduta neid, kes elavad Eestis ja käivad siin arstil. Patsient arvatakse nimistust välja vaid pärast seda, kui seda on personaalselt arutatud tema perearstiga.

«Perearsti nimistul on omad piirid. Seni on tekkinud olukord mitmes perearsti nimistus, kus patsient soovib nimistusse minna või oma lähedast, näiteks vastsündinud last, arsti nimistusse kanda, aga nimistul on lagi ees, sest seal on 200 inimest, kes pole viimase viie aasta jooksul perearstil käinud ja Eestis elanudki,» rääkis Rõivas.

Ta lisas, et inimestele antakse kindlasti võimalus end uuesti nimistus arvele võtta, kui Eestisse tagasi pöördutakse.

Nimistute korrastamise plaan on Rõivase sõnul perearstide seltsi ja arstide liidu initsiatiiv, kuid sellel on kogu tervishoiusektori toetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles